bokrecensioner boktips

Pippi Långstrump

Författare: Astrid Lindgren
Genre: barnbok
Utgivningsår: 1945
ISBN: 9789129703771


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Pippi Långstrump är den starkaste och snällaste och roligaste och rikaste flickan i hela världen. Hon bor alldeles ensam i Villa Villekulla med sin häst och sin apa Herr Nilsson. En hel kappsäck full med gullpengar har hon också.

I huset bredvid bor Tommy och Annika, och sedan Pippi flyttade in har allt blivit mycket roligare! För Pippi bakar pepparkakor direkt på golvet, hon kan lyfta sin häst på rak arm och hon leker kull med poliser när de kommer och vill hämta henne till ett barnhem.

Pippi Långstrump ställde till med revolution i barnkammaren när den först kom ut 1945, och sedan dess har flera generationer barn över hela världen lärt känna och älska henne.

Medelbetyg: 3,91 (11 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Pippi Långstrump :
2004-10-31 16:02
Pippi Långstrump flyttar in i Villa Villerkulla bredvid de skötsamma syskonen Tommy och Annika. Pippis mamma är ängel i himlen och pappa kung över Kurreduttön. Pippi själv är nio år och bor tillsammans med markattan Herr Nilsson och sin häst. Pippi är inte mycket för regler och sånt, men hon har ett varmt hjärta....

Hade Pippi Långstrump gått i skolan idag hade hon otvivelaktigt fått diagnosen "damp". Mest påminner hon mig om tjejerna i "The simple life". Hon gör rätt korkade saker utan att fundera över konsekvenserna -
syftet är att ha roligt och bli uppmärksammad. Att jag jämför Pippi med Paris Hilton visar nog vad jag tycker om henne. I vanliga fall när jag läser om en barnbok brukar jag kunna "glida in i mig själv som jag var när jag var 8 år" och förstå varför jag tyckte om boken (oavsett om jag tycker om den nu eller inte). Men med "Pippi Långstrump" upplevde jag det nästan omöjligt. Jag tycker faktiskt att hon är gräsligt odräglig! Men eftersom jag vet hur jag upplevde boken som liten kan jag ändå inte ge den det betyg jag tycker att den förtjänar (som vuxen), nämligen en tvåa. Mitt åttaåriga jag hävdar bestämt att jag glömt att sätta i mig dagens "jag vill inte bli stur" piller och därför ger jag denna bok en treaplus.
Betyg 3
2005-06-27 16:15
Ja, vad ska man säga...Pippi är ju Pippi!!

Barnböckernas barnböcker, som går hem i ALLA läger!!
Pippi for president...om barnen själva får välja.

Kort efter vi sett filmerna får sjuttioelfte gången, säger båda mina döttrar i kör: "Pappaaaa, jag är starkast i hela världen..."
Betyg 5
2006-02-04 10:56
Pippi är min allra käraste barnbok. Jag vet inte hur många gånger jag har läst den.
Hon är den kompisen alla barn vill ha och hon lever på samma sätt som alla barn önskar de kunde leva. Med en kapsäck full med pengar och friheten att göra vad man själv vill.
Men det är nog inte det som fångar mig nu när jag är äldre. I nästan alla Astrid Lindgren böcker finns det ett djupare tema än vad barn kan se. Hon saknar sina föräldrar väldigt mycket och ibland känner hon sig väldigt ensam.
Betyg 4
2006-06-02 23:00
Njaa.. den ee la oki
Betyg 3
2007-02-22 08:32
Jag gillade inte pippi som liten utan det kom långt senare.
Betyg 4
2007-02-25 11:25
Pippi är nio år och bor tillsammans med sin häst och apan herr Nilsson i Villa Villekulla.
Hennes mamma är en ängel i himlen och hennes pappa är kung på Kurrekurreduttön i Söderhavet.
Pippi är inte mycket för regler och hyfs. Hon är full av bus men har ett gott hjärta.

Mina vuxna ögon finner inte längre Pippi fullt så charmerande som mitt 6-åriga jag gjorde. Faktum är att hon i det närmaste är odräglig. Hennes upptåg är ohyfsade och ibland rent av farliga.
För barn som har svårt att skilja på verklighet och fantasi är Pippi en olämplig förebild.

5-åringens kommentar: Konstig, bra
Betyg 3
2011-11-28 19:31
O, vad jag var fascinerad av Pippi när jag var barn. Jag såg verkligen upp till henne.
Betyg 5
2018-01-10 22:08
Pippi är nio år och har aldrig gått i skolan. Hon är världens starkaste flicka och hon utmanar starke Adolf på cirkusen. Men det är åtskilligt mer som händer när hon är tillsammans med Tommy och Annika. Pippi med apan herr Nilsson och hästen känns som ett äventyr och det är alltid fart och fläng runtom. Jag klassar boken lite som en äventyrs och sagobok.
Det bok jag läst innehåller följande kapitel:
Pippi flyttar in i Villa Villekulla. Pippi är sakletare och råkar i slagsmål. Pippi leker kull med poliser. Pippi börjar skolan. Pippi sitter på grind och klättrar i träd. Pippi ordnar en utflykt. Pippi går på cirkus. Pippi får besök av tjuvar. Pippi går på kafferep. Pippi uppträder som livräddare. Pippi firar födelsedag.
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Pippi Långstrump
Liknande böcker:
Pite och Palt tar bussen
 A. Magnusson
Berits cykel
 A. Hedin
Fågel, fisk eller mitt..
 E. Salomonsson
Pernille i farten
 G. Stevns
Flyttbestyr med äventyr
 T. Birkeland
Flyttbestyr med äventyr
 T. Birkeland
Sagan om Karlknut
 B. Lindgren