bokrecensioner boktips

Holländarn

Författare: Birgitta Bergin
Genre: Roman
Utgivningsår: 2018
ISBN: 9789176296141


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Karins tillvaro rasar samman när hennes pappa dör och hon inser att lögner och hemligheter är orsaken till hennes kärlekslösa barndom. Hennes länge förträngda minnen bildar plötsligt en ny sanning. Nu måste Karin ta reda på vem som är hennes riktiga far - för att inte gå sönder.

Det blir början på en resa där Karins sökande leder långt tillbaka i tiden, till nazismens fasansfulla terror och till 1960-talets Halmstad. Varför lämnade hennes pappa familjen? Varför förbjöds Karin att berätta vissa saker för sin lillebror? Och vad är det egentligen för hemlighet som hennes mamma bär på?

Holländarn är ett familjedrama som sträcker sig över tre tidsperioder. Djupa familjehemligheter, skuld, passion, svek och kärlek avlöser varandra i denna välskrivna roman, baserad på en sann historia.
Medelbetyg: 4 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Holländarn :
2019-04-12 21:35
Riktigt bra och mycket engagerande släktroman som det var svårt att lägga ifrån sig. Jag gillar karaktärerna, särskilt Karin som känns äkta, så som människor är och jag uppskattar att höra från de mer komplicerade förhållandena mellan mor och dotter. Med det sagt så hade jag kanske önskat ett lite annorlunda slut mellan henne och mamma Laila. Men slutet gav en mer realistisk prägel och inte så styltigt som det kan vara i vissa andra böcker. Det här är den andra boken jag läser av Birgitta Bergin. För ett antal år sedan läste jag hennes debutroman som jag faktiskt inte minns särskilt mycket av men jag kan glatt konstatera att hon har utvecklat mycket som författare och jag vill absolut läsa fler böcker av henne.
I en väldigt bra uppläsning av Maria Lyckow dessutom!
Slutbetyg, en stark 4:a! Kan varmt rekommenderas!
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Holländarn
Liknande böcker:
Bedårarna
 S. Eklund
Mitt liv som man
 P. Roth
Jävla karlar
 A. Walden
Färden till västern
 W. Cheng'en
Rakbladstårar
 S. Cosby
Silverviken
 J. Moyes
Studie i mänskligt bet..
 L. Anderssom