bokrecensioner boktips

Toktanten

Författare: Birgitta Bergin
Genre: Roman
Ämnesord: spänning, grannar, vänner, relationer
Utgivningsår: 2019
ISBN: 9789176298749


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Vad händer när ett litet samhälle tas över av en person som inte skyr några medel för att få sin vilja igenom? Och hur långt är en människa beredd att gå för att få makt att härska över andra?

Äntligen har semestern börjat och Lena och Fredrik är tillbaka i sommarhuset, glada att få lämna vardagslivet i Paris. De har sett fram emot att ha familjen samlad, grilla tillsammans på kvällarna, träffa grannar på ett glas vin eller två och njuta av västkustens salta stänk.

Men det blir inte så.

De har fått en ny granne, och hon tycks vilja göra allt för att förstöra deras idyll. Plötsligt är det inte längre självklart var tomtgränsen går eller vilka stigar till stranden som är tillåtna att promenera på.

Frågorna bland grannarna hopar sig. Vad hände egentligen med Maria och Peters lilla hund? Varför går den nya grannen alltid runt med en stor skruvmejsel i handen? Och vad är det för märkliga ramsor hon mumlar på?

Plötsligt är dörrar stängda och folk ser sig om över axeln. Den hotfulla stämningen förvärras och till sist är alla i Lövudden indragna i ett drama som ingen vet slutet på...
Medelbetyg: 3 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Toktanten :
2019-07-03 17:17
Pendlar mellan en 2:a och en 4:a för mig. När den är bra är den riktigt träffsäker, småspännande och roligt med en hel del svart humor. Bitvis fann jag den extremt irriterande med den j*vla grannkärringen och var nära att stänga av innan boken var slut. Men jag fortsatte att lyssna. Slutet dock tycker jag inte om. Jag ville ha ett ordentligt slut där kärringeländet fick sig ett ordentligt straff, om det nu inte kommer en fortsättning förstås? Hoppas nästan det, för jag blev riktigt besviken över slutet som sådan.
Bra uppläsning av Maria Lyckow.
Slutbetyg, en medel 3:a eftersom det finns partier som både är riktigt bra och desto mindre bra.
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Toktanten
Liknande böcker:
Sommarens röster
 R. Pilcher
Vägen vidare
 T. Thorup
De ofrälsta
 R. Harris
Gula rosornas stad
 S. Axelzon
Fasader
 V. Höglund
Kärlekens algoritm
 M. Kallentoft
Vill du veta?
 N. Erlick
En dödlig fälla
 L. Masterson
Svarta Änglar
 R. Chance