bokrecensioner boktips

Sommar i Stora Skogen

Författare: Ulf Stark & Eva Eriksson
Genre: Barnbok
Ämnesord: natur, kärlek
Utgivningsår: 2015
ISBN: 9789129695779

Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Luften är full av fågelkvitter. Hos kaninfamiljen är det full fart när kaninbarnen provsmakar växterna som farfar plockat. Skägglaven får dem att skratta, skutta runt och leka tomte. De minns hur roligt det var att fira jul med Vrese, den gamla gårdstomten. Kanin vill veta när det blir jul igen. Kaninmamma säger att det dröjer, men hon har hört om nåt som kallas midsommar. En fest som på julen fast nu på sommaren.

Har man julgran? undrar ungarna. Dansar man och har hatt? Uggla, som vet, säger att midsommaren är så full av trolldom och kärlek att man måste passa sej! Men att en del leker och dansar, några gifter sej och somliga har hatt.

Det blir en förtrollad midsommar, med både bröllop och fest. Men dessförinnan drar en storm in över Stora Skogen. Alla djuren måste fly för livet. Bara Vrese kan rädda dem …

Ulf Stark och Eva Eriksson lindar av saga en midsommarkrans och skapar en mycket vacker och underbart rolig berättelse full av kärlek. Sommar i Stora Skogen är uppföljare till Jul i Stora Skogen, läst och älskad av många.
Medelbetyg:
Betygsätt:
Bok recensioner av Sommar i Stora Skogen :
2018-08-30 13:03
2018-12-04 13:08
Liknande böcker:
Mina första fåglar
 E. Jansson
Skalman och Trollfen
 R. Andreasson
Alva och sommaren
 J. Berglund
Alva och vintern
 J. Berglund
Vips i trädet
 O. Jonsson
Hajar
 S. Sheppard
Decemberäventyret En r..
 K. Linderoth
Frallan och kärleken
 S. Ohlsson