bokrecensioner boktips

Sommar i Stora Skogen

Författare: Ulf Stark & Eva Eriksson
Genre: Barnbok
Ämnesord: natur, kärlek
Utgivningsår: 2015
ISBN: 9789129695779


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Luften är full av fågelkvitter. Hos kaninfamiljen är det full fart när kaninbarnen provsmakar växterna som farfar plockat. Skägglaven får dem att skratta, skutta runt och leka tomte. De minns hur roligt det var att fira jul med Vrese, den gamla gårdstomten. Kanin vill veta när det blir jul igen. Kaninmamma säger att det dröjer, men hon har hört om nåt som kallas midsommar. En fest som på julen fast nu på sommaren.

Har man julgran? undrar ungarna. Dansar man och har hatt? Uggla, som vet, säger att midsommaren är så full av trolldom och kärlek att man måste passa sej! Men att en del leker och dansar, några gifter sej och somliga har hatt.

Det blir en förtrollad midsommar, med både bröllop och fest. Men dessförinnan drar en storm in över Stora Skogen. Alla djuren måste fly för livet. Bara Vrese kan rädda dem …

Ulf Stark och Eva Eriksson lindar av saga en midsommarkrans och skapar en mycket vacker och underbart rolig berättelse full av kärlek. Sommar i Stora Skogen är uppföljare till Jul i Stora Skogen, läst och älskad av många.
Medelbetyg: 5 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Sommar i Stora Skogen :
2018-12-04 13:08
Det är sommar. På den övergivna gård där tomten Vrese bor är stämningen en aning dyster. Detta beror främst på Humlan som tjänstgjort som sällskap åt honom. Tomten tycker att han fästat sig lite för mycket vid det lilla krypet. Så nu när den har planer på att flytta känner han sig plötsligt övergiven. I hålan där familjen Kanin bor tänker de också på Vrese. De minns när alla djuren firade jul tillsammans med honom. Och nu undrar de om det finns mer man kan fira på samma sätt. Farbror Kina har hört talas om att det finns något som heter midsommar. Och nu måste alla ta reda på vad det är. Den första de uppsöker är Ugglan. Under tiden dyker det upp en ny kanin. Han heter Aki. Kaninen Nina blir genast kär i honom. Men så kommer plötsligt den stora stormen. Regnet flyter in i kaninernas håla och den enda de kan tänkas fly till är just Vrese. Snart är hela den gamla gården full med djur. Men vart har Aki tagit vägen? Vrese ger sig ut att söka efter honom och finner honom snart under ett stort träd. Är det för sent att rädda honom? Eller finns det en möjlighet för honom att bli bra igen. Den här sagan har ett figurgalleri som är lätt att tycka om. Precis som berättelsen. Inte minst då för de trevliga bilderna. Gillar också att man tagit upp den gamla traditionen att låta djur få mänskliga egenskaper.
Betyg 5Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Sommar i Stora Skogen
Liknande böcker:
Pernille i farten
 G. Stevns
Vips på isen
 O. Jonsson
Skogsmulle och den led..
 K. Oldenburg
Slöjfisken
 E. Færden
Glida runt: livet för..
 E. Warelius
Vildsvinet Otto hittar..
 S. Hillbertz
Pigge Igelkott
 M. Blixt