bokrecensioner boktips

Skogsmulle och den ledsna fågeln

Författare: Katarina Oldenburg
Genre: Barnbok
Ämnesord: Natur, Miljö
Utgivningsår: 2021
ISBN: 9789176216712


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Skogsmulle blir förskräckt när han upptäcker att djuren i skogen är olyckliga. Talgoxens sång är sorgsen och hararna slokar med öronen. Vad har hänt? Tillsammans med sina vänner beger han sig av för att ställa allt tillrätta igen. Skogsmulle har ett viktigt uppdrag och han behöver all hjälp han kan få.
Medelbetyg: 5 (2 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Skogsmulle och den ledsna fågeln :
2021-12-17 13:47
Skogsmulle möter den lilla talgoxen. Talgoxens sång är ledsen. Skogsmulle går ut för att se vad som är på tok. Snart ser han att hela naturen är full av skräp. Skogsmulle ropar på hjälp. Först kommer två barn, sedan en hel hop med djur. Och av Laxe som bor i vattnet får de snart reda på att även där finns gott om skräp. En fin berättelse som lär oss vad som händer ifall vi människor skräpar ner i naturen och om hur vi kan hjälpas åt att ta bort det. Bilderna är också fina.
Betyg 5
2021-12-29 20:21
Men vilken utomordentligt bra bok. Skogsmulle är den som lär oss människor att ta hand om naturen så att inga djur skadar sig på sådant som inte hör hemma i den. Ta låt oss säga en plastförpackning. Den flyttar sig med regnväder och hamnar sedan kanske i en å, för att slutligen hamna i havet så att sälar och andra djur som lever där kvävs till döds. Det är bra att boken har en handling och ett språk som vänder sig direkt till barnen, eftersom det är barnen som en dag ska ta över vårt klot. Men alla andra som lever på detta klot skulle även de behöva ta del av samma information. Pluspoäng till alla fina teckningar. Här finns mycket att titta lite extra på.
Betyg 5Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Skogsmulle och den ledsna fågeln
Liknande böcker:
Vips på isen
 O. Jonsson
Slöjfisken
 E. Færden
Glida runt: livet för..
 E. Warelius
Vildsvinet Otto hittar..
 S. Hillbertz
Pigge Igelkott
 M. Blixt
Skogsmulle och den röd..
 K. Oldenburg
Samma Författare: