bokrecensioner boktips

Rymlingarna

Författare: Ulf Stark
Genre: Ungdom
Utgivningsår: 2018
ISBN: 9789188279552


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

En farfar som svär för mycket ligger på sjukhus och oroar sig för om han kommer bli insläppt i himlen eller ej. Barnbarnet Lill-Gottfrid besöker honom så ofta som pappa tillåter och när pappa inte tillåter, så åker han dit ändå. Farfar drömmer om platsen där han var som lyckligast skärgårdsön. Tillsammans bestämmer dom sig för att göra en sista resa. Men först måste dom rymma!

Rymlingarna är en äventyrsroman fylld av värme och humor, i Ulf Starks omisskännliga kombination. Ulf Stark hann arbeta klart med manuset innan sin alltför tidiga bortgång. Boken är illustrerad av Kitty Crowther.
Medelbetyg: 2 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Rymlingarna :
2020-04-30 15:34
Ulf Starks sista bok porträtterar en man som måste tillbringa sina sista dagar i en sjukhussäng utan någon som helst själslig stimulans. Han porträtteras ur sitt barnbarns synvinkel och där detta tycks vara den ende som riktigt lyssnar på honom, den ende han själv vill lyssna på. Här finns en skam över den gamles ordval och en vilja att försöka förändra detta med tanke på vad som komma skall, även om han stundvis tvivlar på den kristna himlens existens. Det är en dyster och grå bild som författaren målar upp och där illustratören Kitty Crowther i sin tur gör tappra försök att tona ner denna genom sina naivistiska teckningar.
Betyg 2Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Rymlingarna
Liknande böcker:
Skuggan av Anna
 R. James
Vindens hemlighet
 E. Hildén
Spegelflickan
 E. Hildén
Flickan i verkligheten
 K. Thorvall
Kom hit
 J. Wickholm
Flicka i Paris
 K. Thorvall
Flicka i april
 K. Thorvall
Rävpojken
 E. Hildén