bokrecensioner boktips

En syster i mitt hus

Författare: Linda Olsson
Genre: Roman
Utgivningsår: 2017
ISBN: 9789173378321

Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Ett gripande familjedrama om svek, sorg, hopp och förlåtelse. Med stor psykologisk skärpa skildrar Linda Olsson två systrar vars liv har formats av den barndom de delat, och ändå inte delat.

I ett stort hus på Costa Brava i norra Spanien, Pyrenéernas sista utpost innan de försvinner ner i Medelhavet, väntar Maria med bävan på sin syster Emma. Sist de sågs var på mammans begravning för två år sedan. Sedan dess har Maria levt en ensam tillvaro.
Det är oktober och turisterna har precis lämnat den lilla staden. De båda systrarna promenerar, simmar i det ännu ljumma havet och tillbringar långa kvällar på husets takterass. Deras samvaro är stel och konversationerna tafatta. Emmas närvaro inkräktar alltmer på Marias liv.
Men successivt kommer deras barndomsminnen ifatt dem och till slut måste de närma sig det som inte går att samtala om. Om den förlorade systern, hon som dog. Den älskade. I bakgrunden finns hela tiden deras mamma. Alltings början och alltings slut.

Linda Olsson (1948) debuterade med Nu vill jag sjunga dig milda sånger (2006) en roman som gick rakt in i hjärtat på miljoner läsare runt om i världen. Därefter har hon utkommit med flera starka relationsromaner, Sonat till Miriam (2008), Det goda inom dig (2011) och nu senast I skymningen sjunger koltrasten (2014). Hon har även släppt spänningsroman tillsammans med Thomas Sainsbury (2015).

Medelbetyg: 2,67 (3 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av En syster i mitt hus :
2017-11-05 14:58
Hm... Jag läste Nu vill jag sjunga dig milda sånger och det blev en av mina favoritböcker. Självklart skulle jag läsa mer av denna författare! Men denna bok blev så platt. En bok bland så många liknande och den gav just inget. Åh vad besviken jag blev. Synd för jag köpte ju på mig flera av denna författare :(!
Betyg 2
2021-02-23 03:10
En kort roman, men på samma gång en mycket omfångsrik bok om Maria och Emmas syskonförhållande där barndomsminnen, sorg, kärlek och att inte känna sig älskad spelar en stor roll. En stor eloge till Kristina Adolphsson som med sin vana uppläsarröst gör ett jättebra jobb! Dock måste jag säga att liksom förra boken av Linda Olsson så tyckte jag inte om de sista trettio minuterna av boken, slutet var inte särskilt bra enligt mig. Vilket är synd eftersom resten av boken var riktigt bra och engagerande! Mitt betyg blir en stark 3:a!
Betyg 3
Liknande böcker:
Binas historia
 M. Lunde
Fäder och söner
 I. Turgenjev
Kirke
 M. Miller
Spärrad gräns
 G. Gränström
Insekt
 C. Castillon
Sångfågeln från Milano
 A. Kullenberg
Örådet
 J. Sverker
Gorlans ruiner
 J. Flanagan
Fromhet och slaveri
 L. Enmark
Xavier
 M. Kandre