bokrecensioner boktips

Flickan från paradiset

Författare: Agneta Sjödin
Genre: Roman
Utgivningsår: 2011
ISBN: 9789143511819


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Alkemisten möter Marianne Fredriksson

Hittebarnet Yemen växer upp i oasen Paradiset, en plats präglad av trygghet och harmoni. Hon tar hand om sin fosterbror och mellan dem finns en kärlek och innerlighet som är få förunnad. Deras lycka gör fostermodern avundsjuk och hon säljer Yemen som brud till en resande handelsman. Yemen kan inte förhindra det som sker, och djupt sårad av moderns svek tvingas hon följa sin make till en annan oas.

Äktenskapet är brutalt. Tillvaron är torr och död som sanden i öknen. Det känns som om livet är slut, och Yemen förlorar all självkänsla och fylls av mörker.

Men en dag möter hon en främling vid brunnen. Betel väcker hennes nyfikenhet och förmår henne att söka inåt efter insikter om sig själv. Motvilligt erkänner Yemen att hon har låtit sig själv försvinna; att hon inte har haft mod att leva fullt ut. Det ger insikt om vad hon har gått miste om, och med Betels hjälp börjar hon förändras. Den värld han berättar om är fantastisk och främmande, men den klingar sant inom Yemen. Livet är kanske något helt annat än vad hon har trott? Långsamt upptäcker Yemen sin inre styrka och lär sig att älska sig själv.Flickan från Paradiset är en sagoliknande och trösterik roman i Paulo Coelhos anda.
Medelbetyg: 2 (2 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Flickan från paradiset :
2017-06-21 22:25
Budskapet i boken är säkert bra, men fasiken vad tråkig den är! Ingenting som jag kan rekommendera!
Betyg 1
2018-04-14 22:41
Saker och ting sker lite för lätt, det är som en saga. Men det sägs en del tankvärda ord på vägen. Jag lyssnade till boken och det irriterade mig att uppläsaren genom sin röst förminskade Yemen och jag undrar om jag sett annorlunda på boken om jag läst den själv. Hur som helst, en bra bok men med några skavanker.
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Flickan från paradiset
Liknande böcker:
Bytet
 D. Hoh
Tiden är natt
 L. Petrusjevskaja
Swede
 P. Wolff
Penetrering
 U. Drougge
Familjehemligheter
 S. O´Flanagan
Veka livet
 A. Wahlgren Feldt
Där vassen viker
 L. Edgarsson