bokrecensioner boktips

En kvinnas resa

Författare: Agneta Sjödin
Genre: Roman
Ämnesord: filosofi, hälsa, psykologi, religion, natur, historia, kärlek, kultur
ISBN: 9789170281


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Maria är en sökare. Hon döljer sin dåliga självkänsla och sin oro bakom en glad fasad och förtränger upplevelser som hon inte orkar konfrontera. Ständigt söker hon bekräftelse och lockas av förälskelse och passion, men hon finner aldrig lyckan. Vad ska hon göra för att bryta det destruktiva mönstret? Hur ska hon leva för att bli lycklig?

En klok och berömd man råder henne att vandra pilgrimsleden till Santiago de Compostela i Spanien; då kommer hon att få svaren. Maria vandrar nästan 80 mil på nitton dagar. Hon vandrar ensam men får många nya vänner utmed vägen. Det blir en resa inåt och framåt, där möten med människor med andra livserfarenheter och nya tankesätt ger henne styrka att möta sig själv. Äntligen vågar hon släppa fram förträngda minnen som plågat henne länge: övergreppet och förhållandet som skadade hennes innersta. Pilgrimsvandringen blir en oförglömlig resa och början på förändring. Det är en ny och starkare Maria som når katedralen i Santiago.
Medelbetyg: 3,33 (6 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av En kvinnas resa :
2007-03-12 16:31
Vi får följa Maria som vandrar El camino. En pilgrimsled på 80 mil genom Spanien. En resa Agneta själv gjort.


Eftersom jag själv planerar samma resa så var den intressant att läsa. Man får följa Maria genom de olika etapperna. Vi får dela hennes tankar som hanldar om hur hon som människa ska växa och hur hon tampas med sina hemska minnen.

Jag för min del hade önskat en mer utveckling av hennes tankar. Hade önskat det lite mer djupgående.
Men annars en helt ok debutbok ifrån Agneta. Hoppas dock att hennes språk utvecklas lite till nästa bok. Men den gör mig än mer sugen på att göra denna vandring.
Betyg 3
2007-03-18 10:18
Boken är "bra", intressant att läsa om pilgrimsfärden men resterande del av innehållet är inte så djupt med ett ganska tunnt ordförråd. En djupare beskrivning av tankarna och målet med boken hade man kunnat önska se som en röd tråd....den känns lite på "ytan" för att beskriva de händelser som hon gjort. Man kan skönja att detta är en debut från en person som inte har en journalistisk bakgrund vad gäller språkbruk. Men som sagt övning ger färdighet - nästa bok blir säkert mer välskriven med en djupare touch.
Betyg 3
2009-04-23 12:52
Jag skulle vilja haft mera innehåll i boken typ mera funderingar och tankar av personen i boken. Va en del upprepningar. Boken i sig va inte direkt spännande men själva vandringen verkade gör häftig. Lättläst bok. Inte så många sidor så det e ju bra för de som gillar det. Jag ska läsa något mer av denna författare så man har lite mer av henne. Betyg 3
Betyg 3
2010-08-29 11:01
Över förväntan.
Betyg 4
2016-12-20 19:03
De första timmarna tyckte jag var väldigt bra och engagerande. Och jag önskade vid flera tillfällen att jag skulle vara på plats och vandra bredvid Maria/Agneta. Dock tycker jag tappar något på slutet. Men en stark 3:a är den absolut värd att få! Nu vill jag läsa fler böcker av Agneta Sjödin!
Betyg 3
Liknande böcker:
Att spegla sig i någon..
 H. Österlund
En tid för mirakel
 K. Thompson Walker
Livet kan börja
 S. OFlanagan
Djungelrummet
 C. Möller
Att färdas i motvind
 M. Haraldsson
En sekund är jag evig
 M. Gustavsdotter
Monica Magnus 1966
 U. Ewerman
Jackie
 A. Swärd
Skuggan blir kortare
 D. Edqvist