bokrecensioner boktips

Motvind

Författare: Dan Buthler & Dag Öhrlund
Genre: Roman
Utgivningsår: 2015
ISBN: 9789174615043


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Jacob Colt, den skicklige men trötte kommissarien vid Europol i Haag, har inte gett upp sitt livs kamp: att sätta dit den man som förstört hans liv - Christopher Silfverbielke.
När Colt en dag blir kontaktad av Silfverbielkes syster Anna, som ber honom att spåra upp och döda hennes bror, tvekar han därför inte.
Under tiden som Jacob och Anna smider planer funderar Silfverbielke på sin framtid. Snart tänker han lämna landet för gott.
Hans exitplan hejdas emellertid av ett telefonsamtal. Pressen har upptäckt en koppling mellan Silfverbielkes företag TrioSoft och scientologerna, och aktiekursen sjunker som en sten. I ett slag är alla hans miljoner utraderade.
Någon måste få sota för det. Silfverbielke beslutar sig omedelbart för att dra åt tumskruvarna på finansmannen Herbert de Wahl. Genom en djävulsk uppfinning kan han betrakta sitt offer medan denne spelar rysk roulette med döden.
Samtidigt har Silfverbielke det inte så dumt på fritiden. Iskall champagne, kokain och undergivna kvinnor piggar alltid upp. Och Maja Liif, den socialdemokratiska riksdagskvinnan som tidigare haft en affär med Christopher, blir lite förvånad men ändå smickrad när han plötsligt en dag tar kontakt igen. Ända tills hon inser att hon vandrat rakt i en fälla ...
Medelbetyg: 3,33 (3 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Motvind :
2016-12-24 12:17
Silfverbielkes framfart fortsätter med oförminskad styrka. Han tar mänskor av daga till höger och vänster och våldför sig på kvinnor. Det finns ett uns av underhållningsvärde i historien även om trovärdigheten för länge sedan gått upp i rök. Den här boksviten verkar aldrig ta slut. Det slutade igen med något slags cliffhanger så en uppföljare är att vänta. Temat börjar vara urmjölkat redan.
Betyg 3
Liknande böcker:
Nej och åter nej
 N. Lykke
Misstagens bok
 S. Bjerg
evangelium enligt pantera
 h. linderholm
Renoveringsobjekten
 E. Åhman Owetz
Nattavaara
 T. Engström
Dagar utan slut
 S. Barry
Amado Mio
 P. Pasolini