bokrecensioner boktips

Erövraren

Författare: Dan Buthler & Dag Öhrlund
Genre: Thriller
Ämnesord: mord
Utgivningsår: 2014
ISBN: 9789174613056


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Psykopaten och seriemördaren Christopher Silfverbielke har med skrämmande medel lyckats bli frigiven från den slutna psykiatriska vård han dömts till.

Nu är han tillbaka med nya djävulska planer i sinnet. I tv-rutan ler han mot det svenska folket och säger: Tack och förlåt!

En ny mardröm kan börja.

Snygg, charmfull, rik och belevad men samtidigt fullständigt hänsynslös, känslokall, sexfixerad och brutal. Med Christopher Silfverbielke har Buthler och Öhrlund skapat en unik karaktär som inte lämnar någon oberörd.

DAN BUTHLER och DAG ÖHRLUND romandebuterade tillsammans år 2007 med mord.net, som sedan dess sålts till tio länder. Deras böcker om Christopher Silfverbielke och kommissarie Jacob Colt har gjort stor succé och blivit mycket uppskattade läsarfavoriter.
Medelbetyg: 2,25 (8 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Erövraren :
2015-01-30 21:45
Det här var en enda meninglös uppförsbacke att ta sig igenom. En av de absolut sämsta böcker jag läst i genren. Det känns som att författarna bara vill tjäna pengar på en serie som nått en viss framgång. Jag blir närmast upprörd av den dåliga kvaliteten och det extremt långsökta upplägget. Buthler och Öhrlund borde skämmas för den här boken.
Betyg 1
2015-03-19 11:56
Inte bra, dom i serien är ju kalas bra.
Denna bok är bara en transport sträcka till nästa bok.
hoppas den blir bättre.

Man undrar vad hände och hur tänkte dom som skrev denna?
När dom lyckats så med de andra böckerna.
Betyg 2
2015-03-20 17:15
Jaha, vad skall man säga om det här? Det var lättläst igen men tillspetsat och överdrivet i kvadrat. Ingen trovärdighet eller spänning.Inte mycket som får en att dra på smilbanden heller. Svårt att begripa hur jag orkade plöja igenom boken på en vecka. Slutet på det här hopkoket antyder också att en uppföljare igen är på kommande. Nej, det börjar vara dags att sätta punkt för den här utslitna historien.
Betyg 2
2017-01-07 14:40
Att höra denna som ljudbok är en upplevelse med Stefan Sauk som uppläsare. Han gestaltar Christopher Silfverbielkes tankar och röst på ett levande otäckt sätt. Denne Christopher Silfverbielke som är psykopat och massmördare och som njuter mest av kokain, avancerad sex och mördande. Silfverbielke som har lätt att dupera lyckas ta sig ifrån sin psykiatiska tvångsvård och han lyckas hitta förklaringar till sitt tidigare mördare och till och med tjäna en massa pengar på det. Nu ser han en väg att genom kristdemokraterna bana sin väg in i riksdagen.
En otäck men ändå fascinerande bok.
Betyg 3
2018-07-25 19:09
Hoppa över denna bok i serien. Detta är bara en utdragen transportsträcka till nästa bok i serien. Det hade lätt gått att trycka ihop den här boken till en prolog. Inte alls så spännande som de tidigare böckerna i serien.
Betyg 1
Liknande böcker:
Förarsätet
 M. Spark
De kapabla
 K. Ekman
Spegelmannen
 L. Kepler
Angelika
 T. Giron
Lockdown
 P. May
Gränsmark
 A. Trosell
Jaga i blindo
 E. Thompson