bokrecensioner boktips

Hämnaren

Författare: Dan Buthler & Dag Öhrlund
Genre: Thriller
Utgivningsår: 2015
ISBN: 9789174613780


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Iskall champagne, sexiga brudar och djävulska planer. Christopher Silfverbielke är tillbaka.
Och han är på ett ovanligt gott humör.

Christopher Silfverbielke - stjärnmäklare, mördare och psykopat - har frigivits ur fängelset och inlett en framgångsrik politisk karriär som kristdemokrat. Men på väg mot partitoppen måste han först undanröja några hinder för att återvinna svenska folkets förtroende och fullfölja sin plan.
Många är de som ska få smaka på hans vedergällning - inte minst Jacob Colt, den en gång så skicklige polisen vars familj Christopher krossat, som nu, trött och lätt alkoholiserad, smider sina egna hämndlystna planer vid Europol i Haag.
Till sin hjälp räknar Christopher systern Anna, som är skyldig honom mer än en gentjänst, men hon har något som hennes bror saknar - ett samvete. Och hon vill inte vara med längre.
Vendettan driver genom Stockholms polishögkvarter och Östermalms eleganta våningar, lyxhotellen i Hamburg och de dammiga gatorna i Sousse, oskyldiga medelklassvillor och ensligt belägna skogsstugor. Alltmedan Jacob Colt vänder sitt vapen mot mannen som ödelagt hans liv. Men det hindrar inte Christopher Silfverbielke från att känna sig på ett ovanligt gott humör.

"Det är välskrivet underhållande och lite kittlande med denna totala egoism. Här är det extra allt av just allt."
Björn G. Stenberg, Upsala Nya Tidning, om författarduons förra Silfverbielke-roman Erövraren

DAN BUTHLER och DAG ÖHRLUND romandebuterade tillsammans år 2007 med mord.net, som sedan dess sålts till tio länder. Deras böcker om Christopher Silfverbielke och kommissarie Jacob Colt har gjort stor succé och blivit mycket uppskattade läsarfavoriter.

"man ska inte neka sig obehaget att konfronteras med en genuint ond man och läsa serien om Silfverbielke [...] Läs och förskräcks.
Dag Sandahl, Östra Småland/Nyheterna
Medelbetyg: 3,25 (4 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Hämnaren :
2015-06-09 08:18
Bättre en förra ! men inte riktigt lika bra som dom andra, men fan vilken skruvad bok ! och vilken skruvad karaktär.
Betyg 3
2015-10-05 22:38
Jag begriper inte varför jag läste den här boken efter att den föregående (Erövraren) var en sådan besvikelse. Någon form av pervers underhållning måste ligga bakom. Nåväl, den här var lite bättre i alla fall. Det är tidvis underhållande att följa med Christophers eskapader då han tar nästan alla mänskor av daga som dom vore irriterande insekter. Avtrubbande blir det dock men man måste ta berättelsen som den är: ren och skär fiktion. På basen av slutet kan man lova en fortsättning på den här historien igen.
Betyg 3
Liknande böcker:
Ett vakande öga
 F. Olsson
Pojken från skogen
 H. Coben
En detektivroman
 J. Bolinder
Revor i väven
 A. Gäre
Förarsätet
 M. Spark
De kapabla
 K. Ekman
Spegelmannen
 L. Kepler
Angelika
 T. Giron
Lockdown
 P. May