bokrecensioner boktips

En officer och spion

Originaltitel: An officer and a spy
Författare: Robert Harris
Genre: Thriller
Ämnesord: politik, historia, spänning, äventyr
Utgivningsår: 2013
ISBN: 9789188171191


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Paris år 1895. Alfred Dreyfus, en ung judisk arméofficer, har mot sitt nekande dömts för landsförräderi. Under en officiell ceremoni vanäras och skymfas han inför en stor folkmassa. Bland vittnena till förödmjukelsen återfinns den franska arméns framtidslöfte Georges Picquart.

Inte långt efter att Dreyfus deporterats till sitt ödsligt belägna fängelse på Djävulsön, upptäcker Picquart information som pekar på att ett justitiemord har begåtts. Medan Picquart kämpar för att avslöja sanningen tvingas han omvärdera synen på sitt hemland, sina officerskamrater och sig själv.

Medelbetyg: 3,67 (3 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av En officer och spion :
2016-03-02 12:04
Robert Harris blev en favorit för mig med böckerna Faderland och Enigma. Sen igen med Pompeji. Jag har inga som helst problem att hålla intresset uppe.

Med An officer and a spy funkar det igen. Bättre och bättre genom hela den halvlånga historiska thrillern. Dreyfus-affären är otrolig så som bara verkligheten verkar vara.
Betyg 5
2016-06-05 11:31
Ett intressant stycke historia. Numera är i alla fall hets mot folkgrupp inte tillåtet. Jag häpnar över dåtidens öppna antisemitism. Harris är en habil författare, inte mer.
Betyg 3
2017-07-11 15:11
Historien om Dreyfus berättas genom huvudpersonen Georges Picquarts ögon.
Han bygger och riskerar hela sin karriär på övertygelsen att Dreyfus är oskyldig.
Det bästa med boken är den historiska inblicken den ger, medan historien i övrigt blir lite tradig med alla personer som dyker upp i skilda sammanhang.
Betyg 3
Liknande böcker:
De kapabla
 K. Ekman
Spegelmannen
 L. Kepler
Angelika
 T. Giron
Lockdown
 P. May
Anfall som försvar
 M. Cameron
Priset för ett liv
 U. Adelsohn
Priset
 A. Fichtelius
Yxskeppet
 J. Jensen
Gränsmark
 A. Trosell