bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Hanteringen av odöda
Himmelstrand
Lilla stjärna
Låt de gamla drömmarna dö
Låt den rätte komma in
Människohamn
Pappersväggar
Vampyren i Blackeberg
Liknande böcker:
Trojanerna
 L. Lovén
Det enda jag inte gill..
 C. Wennerström
The First Fifteen Live..
 C. North
Sommaren 2124
 A. Andersson
The day of the Triffids
 J. Wyndham
Operation Vildkatt
 H. Nordström
The Valiant Star Tr..
 M. Friedman
Slan - En Vis
 . van vogt
Tuf Voyaging
 G. Martin
I dödsskuggans land
 A. Bell

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
Klassiker


     

Rörelsen

 
Författare: John Ajvide Lindqvist
Genre: Science-Fiction
Ämnesord: psykologi, spänning, äventyr
Utgivningsår: 2015
ISBN: 9789170378386
 
Spänning:  4

Direktlänk till boken hos Bokus

CDON.COM

Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen
Köp på tradera


I SEPTEMBER 1985 flyttar John Lindqvist in i ett trångt och mörkt gårdshus på Luntmakargatan i Stockholm, vägg i vägg med Brunkebergstunneln. Han vill skapa sig en karriär som restaurangtrollkarl. Några veckor senare blir han tagen för stöld på Åhléns och tillbringar en natt i häkte. Under natten inträffar en rörelse av svårtolkad karaktär och när han återvänder till sitt hus dagen efter har något hänt. Fåglar faller från himlen och hans grannar beter sig underligt. Snart upptäcker han att det finns något i det låsta duschrummet längst inne i tvättstugan, något som kan låta oss färdas till den andra platsen och besanna våra drömmar. Det kostar bara lite lite blod. När John så småningom börjar delta i verksamheten dras han ner i en ström av magi, våld och gemenskap som mynnar ut i mordet på Olof Palme. Rörelsen den andra platsen är en prequel till John Ajvide Lindqvists förra roman Himmelstrand. Det är en berättelse om vår strävan efter sanning och samhörighet och priset vi är villiga att betala, om Stockholm i mitten av 80-talet, trolleri och socialdemokrati. Den är den andra delen i trilogin »Platserna« som kommer att avslutas med X den sista platsen.

Medelbetyg: 3,67 (3 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:
Mellansdagsrea hos adlibris upp till 70% rabatt!

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Rörelsen :


poby 2015-11-18 12:06
På något sätt, så kan jag inte låta bli att läsa Ajvide Lindqvists böcker, även om jag alltid blir lite besviken när boken är slutläst.
Den här boken börjar med en mörk, mystisk stämning i centrala Stockholm. Något påverkar ett kvarter på Norrmalm. Författaren bygger upp förväntningen på boken på ett bra sätt, men verkar att tappa kontrollen efter hand. Handlingen blir alltmer "absurd" och väldigt "äcklig". På slutet lyckas författaren få ihop historien med mordet på Olof Palme!
Ajvide Lindqvist borde ägna mer tid åt den ödesmättade stämning, som han kan bygga upp i sina böcker, och inte falla in i att avsluta dem i allehanda excesser.
Betyg 2

anette lenander 2016-09-08 19:25
Den här boken är fortsättningen på himmelstrand-den första platsen.Den här boken är mycket bättre och mera lättläst.Jag ser fram emot tredje delen som heter x-den sista platsen.
Betyg 5

critic 2016-12-08 21:37
Den andra delen i den planerade trilogin Platserna är en intressant och fantasieggande berättelse där protagonisten är en semifiktiv variant av en ung John Ajvide Lindqvist, som just flyttat in på Luntmakargatan i Stockholm hösten 1985.

Berättelsen knyter an till händelserna i Himmelstrand och jag tycker inte boken ska läsas av en ovan Ajvide-läsare - dels av denna anledning, men också för att boken inte är helt representativ för Ajvide. Den är bra, men det är inte skräck på samma sätt som exempelvis Lilla stjärna eller Människohamn. Obehagligt - ja, men inte läskigt. Men spännande, välskrivet och tankeväckande.
Betyg 4

Skriv egen bokrecension till Rörelsen

 


Köp boken som film på cdon: