bokrecensioner boktips

Lilla smycket

Författare: Patrick Modiano
Genre: Roman
ISBN: 9789186497354


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

2014 års Nobelpristagare i Litteratur!

"Minst tolv år hade gått sedan man slutade kalla mig Lilla smycket och jag befann mig på metrostationen Châtelet vid rusningstid. Jag följde folkströmmen på rullbandet i den ändlösa gången. En kvinna var klädd i gul kappa."

Artonåriga Thérèse tycker sig i kvinnan känna igen sin mor som påstås ha dött i Marocko tio år tidigare. Hon beslutar sig för att följa efter henne. Det blir en störtdykning ned i ett smärtsamt förflutet, i minnen som hon dittills har förträngt.

Den franske författaren Patrick Modiano, född 1945, har med sina personliga och vemodigt nostalgiska Parisskildringar en given plats som en av Frankrikes främsta författare. Han har gett ut ett trettiotal böcker och blivit översatt till en rad språk, däribland svenska.
Medelbetyg: 3 (4 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Lilla smycket :
2015-06-15 18:25
Efter att ha läst Nätternas gräs av samma författare var jag inte riktigt lika imponerad. Språket har en otrolig drömsk klang, men lyckas aldrig fånga mig med samma intensitet. Efter att ha läst ut boken kändes det som att jag gått och väntat på något som aldrig kom. En avgörande händelse som skulle förklara allt.
Betyg 3
2016-12-16 16:34
Trist! Jag har försökt läsa den här vid två olika tillfällen på semestern. Första gången på flyget på väg mot Island. Då var det turbulens och jag intalade mig att det var därför som innehållet inte gick in i huvudet på mig. Men jag försökte en gång till och jag kan ärligt talat säga att jag förstår inte vad som är så fantastiskt med den här. Jag antar att den är välskriven, men samtidigt känns den väldigt meningslös!
Betyg 1Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Lilla smycket
Liknande böcker:
Skilsmässan
 M. Herngren
Bytet
 D. Hoh
Tiden är natt
 L. Petrusjevskaja
Swede
 P. Wolff
Penetrering
 U. Drougge
Familjehemligheter
 S. O´Flanagan
Veka livet
 A. Wahlgren Feldt