bokrecensioner boktips

Davidsstjärnor

Författare: Kristina Ohlsson
Genre: Roman
Utgivningsår: 2013
ISBN: 9789164204080


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Utdrag ur boken:

Enligt en gammal israelisk legend skulle den så kallade Papperspojken få liv om natten. Han kom med mörkret och skydde inga medel när han rövade bort sina offer. Nu för tiden är det nästan ingen som minns myten om Papperspojken, men så skjuts en förskolelärare på Judiska Församlingen i Stockholm till döds inför barn och föräldrar.
Bara timmar senare försvinner två judiska pojkarpå väg till sin tennisträning. Ett häftigt snöoväder rasar i Stockholm och spåren efter den skyldige är få.
Fredrika Bergman och Alex Recht ställs inför en av sina svåraste utmaningar när de dras in i jakten på en mördare som framstår som lika skoningslös som effektiv. Spåren i utredningen är många, men samtliga leder utredarna till en och samma plats: Israel. Och upprepade gånger nämns den så kallade Papperspojken. Men vem är han egentligen? Kan han ha fått liv och börjat söka efter nya offer?
I utredningens utkant figurerar Efraim Kiel som rest från Jerusalem till Stockholm med dunkelt uppdrag. Han har tidigare haft ett förhållande med Eden Lundell som är chef på Säkerhetspolisen, och Eden blir obevekligen en bricka in i det spel som mördaren skapat. Driven av sin vilja att en gång för alla få Efraim ur sitt liv, börjar hon nysta i sitt eget förflutna. Det dröjer inte länge förrän hon är en väl bevarad hemlighet på spåren.
Kristina Ohlsson är född 1979 i Kristianstad. Hon har tidigare jobbat på Försvarshögskolan och Rikspolisstyrelsen som analytiker, samt arbetat med terrorfrågor vid organisationen OSSE i Wien.
Sedan en tid tillbaka är hon författare på heltid. Askungar utkom 2009 och blev snabbt en framgång både i Sverige och utomlands. Efterföljaren Tusenskönor belönades med Stabilopriset och blev nominerad till bästa svenska kriminalroman 2010. Änglavakter utkom 2011 och nominerades även den till bästa svenska kriminalroman. Senaste romanen var Paradisoffer.


- Visa kortare text

Medelbetyg: 3,33 (6 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Davidsstjärnor :
2014-03-05 14:40
Denna var bra !
Betyg 4
2014-04-06 16:12
Enligt en gammal israelisk legend kommer Papperspojken om natten. Han rövar bort barn och dödar dem sen. Har möjligtvis Papperspojken fått liv och tagit sig till Stockholm?
En lärare på Salomonskolan skjuts till döds och bara timmar därefter försvinner två judiska pojkar.

En spännande och fängslande historia med bra driv och tät intrig.
Betyg 4
2015-04-20 14:02
En händelse som utspelats tio år tidigare i Israel leder till flera mord i Sverige. Fredrika Bergman reser till Israel för att söka svar på vad som hände eftersom alla förtiger vad som verkligen hänt.
Polisen och Säpo tycks sakna samverkan då de spanar på samma personer och för Eden, som är chef, kommer det att sluta i en nära tragedi.

En helt okay deckare.
Betyg 3
2015-06-28 21:05
Helt okej spänning...
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Davidsstjärnor
Liknande böcker:
Kråknatten
 B. Spong
Andromeda
 T. Bohman
Livbåt nr 2
 M. C Banning
Frankissstein
 J. Winterson
Flickebarn nr 291
 N. Schulman
Min perfekte man
 B. Ohlsson
Candy
 H. Rengfors
Fartygets ögon
 R. Jocobsen