bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Sportjournalisten
Liknande böcker:
Himlen tillhör oss
 L. Allnutt
Minnen av framtiden
 S. Hustvedt
Status quo
 E. Norman
Mamma är bara lite trött
 S. Beischer
Transit
 R. Cusk
Selambs
 S. Siwerts
Kvinna utan minne
 P. Lidbeck
Aldrig mer
 S. Larsson
Jakten efter vind
 G. Linn Persson
Dödens hand
 M. Yorke

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerKanada

 
Originaltitel: Canada
Författare: Richard Ford
Genre: Roman
Utgivningsår: 2013
ISBN: 9789173374750
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Richard Ford tar oss med till amerikanska Montana och de kanadensiska prärietrakterna kring Saskatchewan. Året är 1956 och valkampanjen mellan presidentkandidaterna Nixon och Kennedy pågår för fullt.

Ett flertal händelser leder fram till att makarna Parsons genomför ett bankrån. I centrum för boken står deras barn, tvillingarna Dell och Berner. Bankrånet är bara början på en resa som bland annat kommer att innehålla tre mord, och mystiska transporter av stulet kött inom armén.

Kanada är en historia om människans mörkaste, starkaste och mest gåtfulla drivkrafter. En mästerlig berättelse av Richard Ford som främst är känd för sina romaner Sportjournalisten, Som landet ligger och Självständighetsdagen.

Medelbetyg: 2,67 (6 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Kanada :


okidoki 2013-12-16 14:44
Jag håller med om att den är ett mästerverk, men romanen är låångsam och förtvivlad. Ingen humor och inget hopp. Början är bäst, sen hoppade jag i texten. Väl kommen till Kanada slutade jag läsa. Det där kan aldrig sluta väl.
Betyg 2

sunedosa 2014-07-07 21:57
Helt suverän!
Betyg 5

trebor 2014-09-08 13:13
Oj vilket sömnpiller, Etta
Betyg 1

poby 2015-02-02 09:26
En mycket bra och läsvärd bok.
Författaren följer en disfunktionell familj, som splittras helt när föräldrarna rånar en bank.
Ford går verkligen in på djupet i de olika personerna. Han skildrar saker och handlingar hos människor, som är svåra att förstå. Känslor som finns djupt inne och som spärrar det "förnuftiga" hos människan. Personlighetsskildringarna i boken är brillianta.
Tyvärr, så finns det en sak, som drar ner betyget lite: Boken är för lång. Ibland går den lite på tomgång. Synd på en annars fantastisk bok.
Betyg 4

sgs 2015-02-08 10:23
En gripande, dyster och framförallt väldigt lång berättelse där man redan från början vet vad som ska hända. Jag ville läsa ut den för att förstå varför den fått så mycket lovord, även om jag fick kämpa lite.
Betyg 2

Arne 2017-12-12 21:23
Den hyllade berättelsen om en dysfunktionell familj i 50-talets USA, hur föräldrarna gör ett misslyckat bankrån och hamnar i fängelse medan deras 15-åriga tvillingar Dell och Berner slinker ur den tidens obefintliga sociala skyddsnät och tvingas möta den hårda verkligheten på varsitt håll, han på Kanadas prärier och hon i USA:s storstäder.

Till skillnad från de flesta här tycker jag att första delen av boken bara var en tråkig transportsträcka. Vi får direkt reda på att föräldrarna skulle begå ett misslyckat bankrån, bli inburade och att barnen skulle lämnas. För mig börjar boken först när syskonen blir ensamma, då lyfter berättelsen. Men jag förstår ändå inte varför boken utnämns till mästerverk av så många. Okej, om det som krävs är att skriva långt och omständligt är den kvalificerad, den är bitvis väldigt seg. Men det är inget som jag går igång på och berättelsen lämnar mig tämligen oberörd.
Betyg 2KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Kanada


  Köp boken som film på cdon: