bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Blå längtan
Den vita liljan
Ljusets dotter
Ringens gåta
Rovfåglarnas tid
Vindarnas ö
Ödets hav
Liknande böcker:
Krutgummor på krigsstigen
 C. Ingelman-Sundberg
En trött mammas dagbok
 G. Sims
Om svar anhålles
 C. Hjulström
Top ten-baby
 F. Gråsjö
En modern familj
 H. Flatland
Ner till hundarna
 H. Helle
Serotonin
 M. Houllebecq
De skamlösa
 S. Lindblom
Cirkus i Valdemarsvik
 M. Malmström
Middagstimmen
 D. Hansen

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerRöd måne

 
Författare: Elisabet Nemert
Genre: Roman
ISBN: 9789137140339
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsenMånen lyser flammande röd den frostiga höstnatt i nådens år 1626 när läkekvinnan Ingrid Ingemarsdotter rider mot sitt hem, gården Näs nära Skokloster i Uppland. Röd måne är ett djävulstecken, ett lockrop från den onde själv som då kallar de sina till sig. När månen är röd håller man sig inomhus om man är rädd om sin själs salighet.

Plötsligt bryts tystnaden av ett spädbarns hjärtslitande gråt och vid vägkanten hittar Ingrid ett övergivet nyfött flickebarn. Flickan döps till Indra och växer upp hos Ingrid, som skänker henne all sin kunskap om växternas läkande förmåga.

Men Indra har också begåvats med läkande händer, en förmåga som måste hållas hemlig. Den som har kraft att läka sjukdom har också kraft att framkalla det som är ont. Och straffet för trolldom är döden.

När häxbålen tänds över landet drar en klappjakt igång som tvingar Indra på flykt.

I Röd måne får vi följa Indra och hennes kamp för de mest utsatta i det av krig och umbäranden drabbade Sverige. I Europa rasar trettioåriga kriget och Gustav II Adolf har fallit i slaget vid Lützen 1632. Den unga Kristina, jämnårig med Indra, är nu Sveriges drottning och ödet kommer att föra samman dessa båda kvinnor och för alltid förändra Indras liv.

ELISABET NEMERT är högt älskad för sina romaner som utspelar sig i historisk tid. Hennes förmåga att skildra gripande människoöden blandat med fakta och tidlös livsvisdom har givit henne en stor och trogen publik. Röd måne är hennes sjunde bok.

Medelbetyg: 3,67 (3 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Röd måne :


kali05 2015-05-15 09:36
Röd måne är ett djävulstecken och denna natt 1626 rider Ingrid Ingemarsdotter till sitt hem Näs nära Skokloster. Ingrid hittar denna natt ett övergivet flickebarn i skogen. Ryktet går senare att flickan är trollens bortbyting. Häxjakten sprider sig över landet och når även Skokloster.
Det är trots allt en söt historia, som är ganska förutsägbar, men trevlig att läsa.
Betyg 3

Älvan 2018-01-04 14:10
En historisk roman som utspelar sig under 1600-talets Sverige då häxjakten har sin början. Det är både intressant och spännande att följa läkekvinnan Indra genom glädje och sorg samtidigt som man får en inblick i hur livet på den tiden kunde se ut. Rekommenderas starkt!
Betyg 5KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Röd måne


  Köp boken som film på cdon: