bokrecensioner boktips

Daisy Darker

Författare: Alice Feeney
Genre: Deckare
Ämnesord: mord, psykologi, spänning
Utgivningsår: 2023
ISBN: 9789180637046


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Det har gått ett decennium sedan de sågs. Nu samlas familjen Darker igen för att fira farmors 80-årsdag hemma hos henne på Seaglass, ett viktorianskt stenhus på en egen ö utanför Cornwalls kust. Tidvattnet stiger, en storm drar in och snart är de helt avstängda från omvärlden.
Det visar sig snart att alla i familjen bär på hemligheter. Daisy, som aldrig haft någon bra relation till sin familj. Storasystrarna Rose och Lily. Deras frånvarande far och kyliga mor. Den frågvisa systerdottern Trixie och den förmögna farmodern.
Vid midnatt hittas en familjemedlem död. Men det är bara början. Det finns en mördare bland dem - men vem? Och varför?
Isolerade på ön tvingas familjen Darker gräva djupt i sitt mörka förflutna. Samtidigt som de kämpar för att överleva tills tidvattnet sjunker...

Utdrag ur boken:
Från författarens agent:

Jag fick den här romanen precis efter jul förra året. Den var inslagen i brunt papper med snöre runt och hade levererats till mitt kontor i centrala London. Jag vet inte av vem. Det fanns inget brev, inte ens ett kort. Inuti paketet låg ett manus. De flesta författare mejlar sina texter nu för tiden, och jag brukar inte ta emot material jag inte har beställt, men namnet på första sidan fick mig att tappa andan. Författaren till den här romanen hade nämligen varit död en tid. Jag har aldrig trott på spöken, men jag kan inte heller ge någon annan, rimlig förklaring. Dessutom kände jag författaren tillräckligt väl för att veta att ingen annan kunde ha skrivit boken. Efter att noggrant ha tänkt igenom saken kom jag fram till att den här historien förtjänade att publiceras. Förläggarna har ändrat namnet på några av personerna av juridiska skäl, men inte ett ord av själva historien. Om det nu är en sådan. Jag fruktar att åtminstone en del av det du snart ska få läsa kanske faktiskt hände.

Medelbetyg: 5 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Daisy Darker :
2024-06-25 23:02
Jag måste säga att Daisy Darker av Alice Feeney inte var vad jag hade förväntat mig, och det är inte ett negativt omdöme. Detta är en bok som levererar en historia i flera plan. Huvudperson är Daisy Darker och det är hon som är berättaren. Genom hennes ögon följer vi alla händelser. En stor del av boken berättar vad som har hänt genom åren såsom Daisy upplevt det. Detta är en dysfunktionell familj om någon. Daisy har ett medfött hjärtfel och läkarna har sagt att hon inte kommer att bli så gammal. På något vridet sätt får därför Daisy inte göra något som andra barn gör. Hon får inte gå i skolan, hon har inga kamrater. Hennes enda vänner är böckerna. Att läsa böcker är inget som hennes mor ser någon mening i, men som tur var har hon en farmor med ett stort bibliotek. Vi får veta att något hänt för många år sedan. Daisy återkommer till det i tankarna många gånger. En händelse som gör att systrarna och familjens vän Conor inte vill tala med henne.

Samtidigt har vi nutidshistorien, där hela familjen är isolerad i farmors hus på en ö i väntan på att det ska bli ebb igen. Under den tiden dör den ene efter den andre under mystiska omständigheter. Det känns som att Agatha Christies bok Tio små negerpojkar (Ten Little Niggers) har varit en förebild för författaren Alice Feeney. Snart börjar de överlevande misstänka varandra. Men tänk om den är någon utomstående som de inte känner till?

Boken är riktigt spännande. Författaren vet verkligen hur man bygger upp den där krypande stämningen. Jag tror det här skulle kunna bli en riktigt bra film.

Upplösningen är totalt oväntad. Vi får äntligen veta vad det var för en händelse som Daisy har antytt om genom boken. Vem som är mördaren? Läs boken! Du kommer att bli överraskad.
Betyg 5Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Daisy Darker
Liknande böcker:
Fasad
 J. Hurtig Wagrell
Järtecken
 C. Carlsson
På ett ögonblick
 J. Callaghan
Blodrött hav
 L. Sigurðardóttir
En bondes död
 N. Naseh