bokrecensioner boktips

Döden i Montmartre

Författare: Claude Izner
Genre: Roman
Utgivningsår: 2011
ISBN: 9789173552394


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

November 1891 i Paris. En ung kvinna hittas död på Boulevard Montmartre, hon har blivit strypt och hennes ansikte är vanställt till oigenkännlighet. Kvinnan är helt klädd i rött, men fötterna är nakna. Samma dag som kvinnan upptäcks lämnas en röd sko till Victor Legris bokhandel. Victor Legris misstänker genast ett samband mellan de två händelserna, och hans jakt på mördaren leder honom djupt in i Montmartres mörkaste gränder.

Döden i Montmatre är tredje delen i Claude Izners historiska deckarserie om bokhandlaren och amatördetektiven Victor Legris.

Pressröster om Döden i Montmartre:

"De blir bara bättre, de två damerna bakom pseudonymen Claude Izner. De skriver så att man känner både lukten och smaken av 1890-talets Paris." Lotta Olsson, Dagens Nyheter

"Mysig deckare i Parismiljö!" Hemmets Veckotidning

"Denna deckare har sin styrka i stämningen och de underbara miljö- och personbeskrivningarna ... En spännande bok som trots den otäcka handlingen är både mysig och lite smårolig." Allers
Medelbetyg: 3 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Döden i Montmartre :
2013-04-22 13:18
Återigen en småmysig feel-good deckare som utspelar sig i det vackra och dekadenta Paris. Den här gången är det dock en lite mer bloddrypande historia vi får oss till livs. Perfekt läsning när du behöver lite lättsam förströelse!
Betyg 3
Liknande böcker:
Himmel över Alaska
 K. Hannah
Discokungen
 S. Olsson
Nytt liv sökes
 P. Simonsbacka
Ensam tant i Ryssland
 L. Linderborg
John Carter och dödens..
 E. Burroughs
Vända hem
 Y. Gyasi
En doft av jasmin
 E. Nord
Lättklätt i Tryckkammaren
 K. Brunk Holmqvist
Här är vi
 G. Swift