bokrecensioner boktips

Mysteriet på Père Lachaise

Författare: Claude Izner
Genre: Historisk roman
Ämnesord: mord, historia, kärlek, spänning
Utgivningsår: 2011
ISBN: 9789175030067


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

I Verlaines och Zolas, Renoirs och Toulouse-Lautrecs Paris i slutet på 1800-talet möter vi cancan-danserskor vid Moulin Rouge, forskare och sierskor i färgsprakande miljöer och där hamnar återigen bokhandlaren Victor Legris mitt i ett mordmysterium.
En av Victor Legris tidigare älskarinnor, den vackra och förmögna änkan Odette de Valois, försvinner spårlöst på Père Lachaise-kyrkogården. Hennes jungfru, den vidskepliga Denise, söker vettskrämd upp Victor och ber honom om hjälp. Det visar sig snart att försvinnandet handlade om mord och Victor Legris vänder sig till människorna på Paris skuggsida när han börjar sökandet efter sanningen hos Madame de Valois sierskor.

Claude Izner har återigen lyckats skapa en intressant intrig i en färgsprakade miljö i sekelskiftets Paris. Den artistiska, kulturella bakgrunden av dåtidens Paris ger en stort mervärde och skapar en romantisk atmosfär till mysteriet.
Medelbetyg: 3 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Mysteriet på Père Lachaise :
2012-06-23 23:26
Detta är andra delen om Victor Legris. Liksom den första delen har den här lite av "mysrysare" över sig. Ett stort mysterium ska lösas, och kärlekens låga hållas vid liv. På inget sätt "stor" litteratur, men som ett par timmars förströelse fungerar det utmärkt.
Betyg 3
Liknande böcker:
Härskaren
 S. Scarrow
Att färdas i motvind
 M. Haraldsson
1794
 N. Natt och Dag
Führerns barnmorska
 M. Robotham
Pojken som följde med..
 J. Dronfield
Robin Hood
 J. McSpadden
Myteriet på Bounty
 C. Nordhoff
Kära Madame de Staël
 E. Lundström
Silvretsrike
 C. Iggulden
Krönikan om Ylva Alm 2..
 I. Skjelbakken