bokrecensioner boktips

Mordet i Eiffeltornet

Författare: Claude Izner
Genre: Deckare
Utgivningsår: 2010
ISBN: 9789170018657


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Paris 1889. Den exotiska världsutställningen får staden att sjuda av liv och allas blickar är vända mot det glittrande nya Eiffeltornet. Just där, i folkvimlet på första våningen, faller en kvinna ihop och dör. Polisen misstänker att hon fått ett ödesdigert bistick men den unge bokhandlaren Victor Legris anar att dödsfallet döljer en mörkare sanning.

Den både skarpa och lättförvirrade bokhandlaren dras in i en tät väv av misstankar, missförstånd och fler mord. Under några heta parisiska sommardagar blir gränsen mellan vän och f iende otydlig och han upptäcker att han vare sig kan lita på sin förtrogne kollega och ställföreträdande far Kenji eller sin nyfunna, charmerande konstnärsväninna Tasja. För Victor blir det en kamp med motstridiga känslor och mot klockan som obönhörligen tickar mot den tidpunkt då mördaren sticker till igen.
Medelbetyg: 2,25 (4 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Mordet i Eiffeltornet :
2011-05-12 16:11
Gillar romaner i historisk miljö, men den här är för dåligt skriven.
Betyg 1
2011-09-20 13:16
Seg, tråkig och rörig. Reklamen säger att man ska få läsa om ett historiskt Paris, men det uppfylls inte alls.
Betyg 1
2012-06-19 11:58
Liksom Alexander McCalls "Damernas detektivbyrå" och "Filosofiska söndagsklubben" är detta mer en feelgood-roman än nånting annat. Allt är sådär lagom lättsamt och tillrättalagt, det finns inte utrymme för de där riktigt stora orden och känslorna. Har man varit i Paris och är familjär med tidsepoken är det inte alls svårt att leva sig in i boken; jag får några timmars underhållning längs med Seines strand och på Marsfältet utan att behöva besvära mig med resan dit.
Betyg 3
Liknande böcker:
Vinterland
 K. Faber
De tre friarna
 M. Sandemo
Hälsa till mamma
 S. Lindqvist
Jag tänker ofta på pin..
 M. Stalbohm-Stieger
Det mystiska bandet
 A. Doyle
Lanthandeln
 K. Johansson
En fallen man
 H. Lindgren
Skamvrån
 S. Sarenbrant
Ur aska i eld
 J. Rogneby