bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Celias döttrar
En ren skandal
Helt övergiven
Vår bästa tid
Liknande böcker:
Flickan som sa nej
 E. Seeberg
Hallonfallet
 G. Tunström
Ensamheten
 I. Andersson
Den andra munnen
 C. von Zweigbergk
En mors bekännelse
 K. Rimmer
Julys folk
 N. Gordimer
Julys folk
 N. Gordimer
Julys folk
 N. Gordimer
Under floden
 S. Nordstrand
Makten
 N. Alderman

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
Klassikeringen ängel

 
Författare: penny vincenzi
Genre: Roman
ISBN: 9170010706
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Celia stod vid altaret, log mot sin brudgum och undrade om hon skulle komma att pröva hans löfte att älska henne i nöd och lust litet tidigare än han kanske hade föreställt sig. När den unga lady Celia meddelar sina högadliga föräldrar att hon vill gifta sig med den bildade men obemedlade Oliver Lytton tror de knappt sina öron. Men Celia vägrar ge med sig, och efter en flod av tårar kommer hon på problemets lösning: Hon ska låta Oliver göra henne med barn. Nej, lady Celia är ingen ängel. Hon är begåvad, modig och viljestark. Knappt är bröllopet till ända förrän hon tvingar sin man att släppa in henne i ledningen för det bokförlag han är chef för. Snart har den ambitiösa Celia vänt upp och ned på företaget, men den dag författaren Sebastian Brooke stiger in på förlaget är det emellertid hennes egen tillvaro som skakas i grunden. Plötsligt är hon beredd att riskera allt ¿ Penny Vincenzi är en av de riktigt stora engelska underhållningsförfattarna och hennes böcker ligger ständigt på bestsellerlistorna. På svenska har tidigare utkommit bl.a. Bröllopsgästerna, Överraskningen och Spetsnäsduken.

Medelbetyg: 4,25 (4 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av ingen ängel :


mana 2004-07-16 13:38
början va boken var verkligen bra, kunde inte sluta läsa så jag låg och läste nästintill hela morgonen. dock blir den lite sämre efter ungefär halva boken.
Betyg 4

cocoa 2007-08-19 11:16
Det här är en bok om kärlek, makt, vänskap och hopp. Jag letade efter en bok som var utöver det vanliga som jag brukade läsa. Då hittade jag Penny Vincenzis bok "Ingen ängel", den har handlingen i 1900-talets England. Huvudpersonen i den här boken är främst lady Celia Lytton, följt av andra bipersoner som dyker upp efterhand.

Celia tillhör en förnäm familj vars namn har en betydelse i dåtidens England. Hon förväntas också att gifta sig med en annan stor man eller liknande, men hon faller för den inte så rika och mindre uppskattade Oliver Lytton. Olivers familj äger den inte så stora bokförlaget Lytton som grundades av hans far, Edward Lytton.
Celia, vid 18-årsådern, bestämmer sig för att gifta sig med Oliver, trots föräldrarnas åsikt. Hon tänker bli gravid med Olivers barn för att kunna ingå giftermålet. Det lyckas hon förstås med och lady och lord Beckenham, Celias föräldrar, blir tvungna att släppa henne.
Celia blir mycket intresserad och har en stor vilja att få jobba på borkförlaget, men hennes make Oliver tycker att hon ska vara hemma och ta hand om hushållet och barnet som är på väg.

"Ingen ängel" är en gripande, rolig och spännande bok som får läsaren att leva sig in i berättelsen. Bokförlaget Lytton stiger sakta, men säkert mot framgång. Celia har ett stort sinne för vad som är bra böcker och vad som får läsarna att vilja ha.
Hon får en son, Giles, som inte blir så omtyckt och trivs i sin miljö.
Senare kommer adoptivbarnet, Barty Miller, som blir retad och illa behandlad av hennes tvillingdöttrar Venetia och Adele.
Under årens lopp upptäcker Celia de som senare kommer att bli stora författare, hon tar sig igenom svårighetstiderna under kriget som nästan alla män ger sig ut i. På vägen möter hon också en viss författare, vid namn Sebastian Brooke, med en storslagen idé om en barnbok. Då gör hon stora val som senare kommer att påverka framtiden.

Jag rekommenderar verkligen den här boken, den var bättre än vad jag hade förväntat mig! Det berättades ur varje persons synvinkel om en händelse, vad de tyckte och kände om det. Vad man skulle göra i en svår situation där ingen kunde hjälpa en, då man står på egna ben och tar ett beslut.
Betyg 5

bonadea 2009-06-21 01:55
Ingen Ängel är tegelsten men den är så bra att man inte kan lägga den ifrån sig. Den utspelas under första världskriget, vi får följa några människors livsöden under en tid full av tragedier, kärlek, svek, och även livslång vänskap. Det är jätte intressant att få en inblick i hur kvinnorna som innan kriget inte ens hade rösträtt fick helt plötsligt ta över männens arbeten då de var ute i krig, medan männen stred för landet, kämpade kvinnorna med att hålla staden i liv, när den efter längtade krigslutet kom var allt förendrad.
En helt underbar och även lärorik bok, kommer få vara med i min boksamling, det enda felet jag kan hitta är titlen Ingel Ängel som inte alls passar, titlen syftar på en av huvud karakter lady Celia, en stark och dominant kvinna men samtidigt mycket älskvärd och god, titlen ger en helt fel bild av henne.
Betyg 5KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till ingen ängel


  Köp boken som film på cdon: