bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Autografjägaren
On beauty
The Book of Other People
Liknande böcker:
Under Slussen
 J. Werner
Det finns inga lyckopi..
 B. Malmsten
Flickan som sa nej
 E. Seeberg
Hallonfallet
 G. Tunström
Ensamheten
 I. Andersson
Den andra munnen
 C. von Zweigbergk
En mors bekännelse
 K. Rimmer
Julys folk
 N. Gordimer
Julys folk
 N. Gordimer
Julys folk
 N. Gordimer

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerVita tänder

 
Författare: Zadie Smith
Genre: roman
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


När Archie Jones försöker ta sitt liv i sin Cavalier Musketeer nyårsmorgonen 1975 men förhindras av en slaktare (som ogillar att sådana saker utspelar sig framför hans affär när han väntar en morgontidig leverans) så förändras Archies liv för all framtid. Han kliver ur sin bil och vandrar förvirrad och tyngd av sitt nyligen kraschade äktenskap in på en efterfest där han möter den svindlande vackra jamaicanskan Clara Bowden. Hon är 19, han är 47. Hon är en bra bit längre än honom och saknar sina framtänder efter en motorcykelolycka. Sex veckor senare är de gifta.

Så inleds Vita tänder, succéromanen som utspelar sig framför allt i en myllrande del av norra London. I denna multikulturella stadsdel möts medlemmar av familjerna Jones, Iqbal och Chalfens, och trots alla olikheter - hudfärg, religion, bakgrund - så vävs dessa egenartade människors liv samman och bildar en varken smärtfri eller förutsägbar berättelse. En mäktig och sprakande historia som är oavbrutet underhållande.

Medelbetyg: 3,48 (23 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Vita tänder :


annapuma 2003-09-22 14:33
När jag läste denna bok tyckte jag att den var himla bra, men konstigt nog kommer jag inte ihåg mycket av den nu. Kanske för att jag har läst så mycket annat efter den...Det är dock en historia som sprider både värme och glädje. Det är kul och intressant att läsa om de konstigheter som kan uppstå när olika kulturer möts.
Betyg 4

Hille 2003-11-26 16:37
En annorlunda historia mellan människors möte i en stad som rymmer många själar och kulturer!

Personligen blev jag lite besviken på boken...
Betyg 3

anette 2004-01-13 15:07
Läste den på engelska men tycker att den är så rörig och blev så besviken att jag inte ens läste ut den, ska försöka ge den en chans till nån dag. Tror många köper den för att den hamnade på topplistor men jag förstår inte varför?
Betyg 1

Ninnas 2004-05-01 23:36
Rätt bra. Svar att komma in i då den var seg och många personer i olika tidsperioder att hålla reda på. Men den växte efter hand när man lärde känna de olika karaktärerna. Och slutet och upplösningen av historien var faktiskt mycket bra! Liksom så där hysteriskt virrigt.
Betyg 3

Martin 2004-05-06 20:26
Mycket välskriven och intelligent bok om kultur- och generationsklyftor i London, samt om ödets oväntade nycker. Boken är hela tiden väldigt underhållande men stämmer samtidigt till eftertanke.
Betyg 4

mana 2004-06-21 18:29
otroligt bra i början, men efter ett tag tycker jag att den blev oerhört seg. tyvärr.
Betyg 3

Emilia 2004-07-11 20:26
En väldigt bra, rolig och intelligent bok.
Betyg 5

faith 2004-07-22 14:26
En dykning i olika kulturer skulle jag vilja kalla det. (Inte djupdykning...) Tre familjer är inblandade. Jehovad vitnen från Jamaica, muslimer från Bengalen, och ateister från England. Dessa möts o de blir både mer o mindre katastrof. Mig tilltalade inte boken. Tråkig var den rent utsagt. Den hände aldrig något. O vem är intresserad av övre medelålders deppande män? Nån så klart men inte jag. Kankse släktskildringar inte är något för mig i alla fall. Vita tänder påminde mig om mardrömstråkigamisserabla boken Jadekatten av Suzanne Brögger. O det där med med vita tänder i boken orkade jag inte heller fundera på.
Betyg 3

sundin 2004-07-22 14:56
Denna bok tog mig en evighet att läsa ut. Jag hoppades hela tiden på att det skulle hända NÅT spännande men författaren kommer liksom aldrig till skott. Jag förväntade mig en större läsupplevelse, tyckte inte ens att den var speciellt humoristisk. Det är för mig en gåta att den blev så omtalad och hyllad när den kom. Då tycker jag att Autografjägaren av samma författarinna är mycket bättre.
Betyg 2

Tina 2004-07-22 23:34
Svår att ta sig in i, ganska seg att läsa men otroligt bra när man inser vad man har läst vilket inträffar under de fem sista sidorna!
Betyg 4

pontus 2004-08-04 17:19
Väldigt bra bok, men man måste nog läsa den på engelska för att den rätta känslan ska infinna sig (tror jag, jag har inte läst översättningen). Miljön är en viktig del av upplevelsen, men det är också imponerande hur Zadie Smith har lyckats väva ihop en så brett upplagd historia med en mängd sidoteman. TV-serien var också helt ok.
Betyg 5

Pli 2005-08-05 15:04
Början av boken är fantastiskt rolig medan slutet förklarar den ökade islamistiska terrorn i väst. Delar av boken är litet flummiga men helheten är bra.
Betyg 4

animisha 2007-02-23 16:07
Boken har tio huvudpersoner och några stycken sidofigurer, och problemet är att långt ifrån alla är intressanta, eller är med om intresseväckande händelser. Min läsglädje har varit vacklande; ena kapitlet kunde jag läsa med stor aptit, nästa kapitel var segt och tråkigt. Vissa personer förblev väldigt platta för mig. Slutet var lite tvärt, fast det var kul att alla för en gångs skull fanns på samma plats. En svag trea.
Betyg 3

zvrk 2008-01-11 11:24
Håller med Martin här ovanför. Levande kulturskilndring, spännande historia, välskrivet in till sista bokstaven.
Betyg 5

bonadea 2008-06-24 10:34
Vita tänder är en humorisk roman som tar upp ämnen som öde, ras, kön, historia och kultur. Den utspelas i London, och personerna i romanen är invandrare, muslimer, religösa fanatiker och engelskmän. Det är en bok som är skriven på ett lättsamt och kult sätt men det är inte bara en rolig bok eftersom ämnen som den tar upp är seriösa och viktiga. En riktigt bra bok!
Betyg 4

tekoppen 2008-06-24 15:02
ibland glimmade boken till men mest var den seg...
Betyg 3

tetris 2009-02-03 12:10
Nä, den här satte sig inte alls hos mig. Det fanns liksom inget i boken jag kunde hänga upp saker på. Förmodligen har det att göra med hur jag kände mig allmänt den här perioden och jag ska ge Zadie Smith en till chans såsmåningom. Om Skönhet kanske?
Betyg 2

ctall 2009-04-26 19:02
rörig, seg ointressant. Och dessutom lång.
Betyg 2KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Vita tänder


  Köp boken som film på cdon: