bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
On beauty
The Book of Other People
Vita tänder
Liknande böcker:
Mormors val
 K. Branzell
De kommer att drunkna..
 J. Anyuru
1794
 N. Natt och Dag
Äventyr på kryssningsb..
 A. Örtengren
Hit men inte längre
 M. Maunsbach
Hundraettåringen som t..
 J. Jonasson
Tokyo blues
 P. Hintze
En klimakteriekärrings..
 E. Wigenheim-Westman
Du tysta du glädjelika..
 D. Östlund
Sanning och skvaller
 C. Sittenfeld

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerAutografjägaren

 
Författare: Zadie Smith
Genre: Roman
ISBN: 9100100099
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Alex-Li Tandem lever på autografer, hans jobb är att delta i budgivningar, att besöka loppmarknader, att köpa och sälja (och ibland egenhändigt tillverka) autografer. Men vad vill han med sitt liv? Inte mycket: bara att hans far ska återuppstå från de döda, att huvudvärken släpper, han vill ha tre flickvänner, en förevigad ungdom samt den eftertraktade fyrtiotalsskådespelerskan Kitty Alexanders autograf.

''Det är slapstick, oneliners och igenkänningskomik för hela slanten. Komiskt, varmt och lättsamt utan att för den skull bli lättviktigt. Kort sagt en bok med goda förutsättningar att bli lika omtyckt som debuten.'' Helsingborgs Dagblad

''Smiths fantastiska förmåga att ge liv åt såväl sina karaktärer som dialogen gör det här till en trovärdig och underhållande bok.'' Hennes

Zadie Smith (född 1975 och bosatt i London) var bara tjugofem år när hon med sin debutroman Vita Tänder tog världens bokläsare med storm. I Sverige har Vita tänder sålt i över 150 000 exemplar.

Medelbetyg: 1,75 (8 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Autografjägaren :


sundin 2004-07-29 12:22
En jätterolig och varm bok! Boken är full av roliga dialoger som fick mig att skratta flera gånger. Den är mycket bättre än Vita tänder som (enligt mig) fått oförtjänt mycket uppmärksamhet. I Autografjägaren är författarinnan mer rapp och rolig, vilket kombineras med eftertänksamhet och klokhet.
Betyg 3

pontus 2004-08-04 17:22
Jag tycker tvärtom att den är betydligt sämre än 'Vita tänder'. Det är en hel del roliga detaljer, men det finns inget mer.
Betyg 3

Martin 2004-08-20 15:28
Nej den här boken var inte alls lika bra som "Vita tänder". Visst innehåller den en del träffande och småroliga karaktärsbeskrivningar samt en del dråpliga situationer. Men ändå, boken lyfter aldrig riktigt och jag tycker handlingen är väldigt tunn. Det blir en svag tvåa i betyg.
Betyg 2

animisha 2007-08-30 15:53
Zadie Smith skriver med frisk styrka och med stor berättarglädje, men vad hjälper det när det mesta av det hon skriver inte är det minsta intressant? Jag tycker inte alls att boken är komisk och varm, tvärtom tråkig och oengagerande.
Betyg 1

zvrk 2008-01-06 17:41
Jag älskade Zadie Smiths "Vita tänder" när den kom ut och jag hade lyckats lägga mina tassar och ögon på den. Den var roligt skriven, historien påhittig och samhällsdebatten intressant och farsartad i ett... I "Autografjägaren" finns bara författarens roliga språk kvar, då handlingen är helt oengagerande och faktiskt rätt så tråkig.
Betyg 1

tekoppen 2008-06-24 15:03
seg bok och karaktrena i boken var bleka...
Betyg 2

bonadea 2011-05-24 10:51
Riktigt dålig bok, snurrigt skriven att man hade svårt att hänga med, ingen handling och tråkig.
Betyg 1KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Autografjägaren


  Köp boken som film på cdon: