bokrecensioner boktips

Autografjägaren

Författare: Zadie Smith
Genre: Roman
ISBN: 9100100099


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Alex-Li Tandem lever på autografer, hans jobb är att delta i budgivningar, att besöka loppmarknader, att köpa och sälja (och ibland egenhändigt tillverka) autografer. Men vad vill han med sitt liv? Inte mycket: bara att hans far ska återuppstå från de döda, att huvudvärken släpper, han vill ha tre flickvänner, en förevigad ungdom samt den eftertraktade fyrtiotalsskådespelerskan Kitty Alexanders autograf.

''Det är slapstick, oneliners och igenkänningskomik för hela slanten. Komiskt, varmt och lättsamt utan att för den skull bli lättviktigt. Kort sagt en bok med goda förutsättningar att bli lika omtyckt som debuten.'' Helsingborgs Dagblad

''Smiths fantastiska förmåga att ge liv åt såväl sina karaktärer som dialogen gör det här till en trovärdig och underhållande bok.'' Hennes

Zadie Smith (född 1975 och bosatt i London) var bara tjugofem år när hon med sin debutroman Vita Tänder tog världens bokläsare med storm. I Sverige har Vita tänder sålt i över 150 000 exemplar.
Medelbetyg: 1,78 (9 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Autografjägaren :
2004-07-29 12:22
En jätterolig och varm bok! Boken är full av roliga dialoger som fick mig att skratta flera gånger. Den är mycket bättre än Vita tänder som (enligt mig) fått oförtjänt mycket uppmärksamhet. I Autografjägaren är författarinnan mer rapp och rolig, vilket kombineras med eftertänksamhet och klokhet.
Betyg 3
2004-08-04 17:22
Jag tycker tvärtom att den är betydligt sämre än 'Vita tänder'. Det är en hel del roliga detaljer, men det finns inget mer.
Betyg 3
2004-08-20 15:28
Nej den här boken var inte alls lika bra som "Vita tänder". Visst innehåller den en del träffande och småroliga karaktärsbeskrivningar samt en del dråpliga situationer. Men ändå, boken lyfter aldrig riktigt och jag tycker handlingen är väldigt tunn. Det blir en svag tvåa i betyg.
Betyg 2
2007-08-30 15:53
Zadie Smith skriver med frisk styrka och med stor berättarglädje, men vad hjälper det när det mesta av det hon skriver inte är det minsta intressant? Jag tycker inte alls att boken är komisk och varm, tvärtom tråkig och oengagerande.
Betyg 1
2008-01-06 17:41
Jag älskade Zadie Smiths "Vita tänder" när den kom ut och jag hade lyckats lägga mina tassar och ögon på den. Den var roligt skriven, historien påhittig och samhällsdebatten intressant och farsartad i ett... I "Autografjägaren" finns bara författarens roliga språk kvar, då handlingen är helt oengagerande och faktiskt rätt så tråkig.
Betyg 1
2008-06-24 15:03
seg bok och karaktrena i boken var bleka...
Betyg 2
2011-05-24 10:51
Riktigt dålig bok, snurrigt skriven att man hade svårt att hänga med, ingen handling och tråkig.
Betyg 1Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Autografjägaren
Liknande böcker:
Inte utan min syster
 Å. Hellberg
De oskyldiga
 M. Sandemo
Mona på varvet
 A. Trosell
Psmith ordnar saken
 P. Wodehouse
Hon dansade en sommar
 P. Ekström
Flicka, 1983
 L. Ullmann
Tjejmiddagen
 M. Marc
Memento mori
 M. Spark