bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Arthur & George
England, England
Liknande böcker:
Resa i månljus
 A. Szerb
Dömd för död
 A. Jansson
Sent på dagen
 T. Hadley
Snusk: Två osedliga be..
 A. Bennett
Din styvmor Rebecka
 M. Jeffmar
Folkets skönhet
 M. Pryds Helle
Skuggan från fronten
 H. Kirst
I det sista regnet
 J. Vaidya
Den vita staden
 K. Ramqvist
Rucklet
 M. Sällström

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerKänslan av ett slut

 
Originaltitel: The Sense of an Ending
Författare: Julian Barnes
Genre: Roman
Utgivningsår: 2011
ISBN: 9789137137209
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Vinnare av Man Booker Prize 2011

Den nyligen pensionerade Tony Websters liv tar en ny vändning när modern till den gamla flickvännen Veronica efterlämnar ett sällsynt arv - ungdomskamraten Adrian Finns dagboksanteckningar. Under skoltiden i 1960-talets England umgicks de flitigt men allt fick ett abrupt slut när Adrian inledde ett förhållande med Veronica. Kort därefter tog Adrian, endast tjugotvå år gammal, sitt liv.

Fyrtio år senare, när han återser Veronica, går det upp för Tony att han har undertryckt händelser i det förflutna. Det handlar om ordens makt och om vår oförmåga att förutse verkningarna av våra handlingar. Först i efterhand kan vi se helheten. Tony tvingas ompröva sin självbild och rannsaka sitt samvete. Men livet har redan runnit iväg och inget kan göras ogjort.

Julian Barnes skildrar skickligt det mänskliga psykets komplexitet. En psykologisk thriller som utforskar minnets dunklare vrår.

"Julian Barnes 'Känslan av ett slut'är minimalism när den är som bäst. Den engelske mästaren tycks helt enkelt ha beslutat sig för att skriva en riktig fullskalig roman med så få ord som möjligt. ... Barnes balanserar med sedvanlig exakthet på gränsen mellan klarhet och gåtfullhet."
Dagens Nyheter

Medelbetyg: 2,5 (4 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Känslan av ett slut :


okidoki 2012-06-17 12:59
Duktig författare, han kan verkligen skriva så att jag härdar ut att läsa om denne genomtriste figur som heter Tony Webster. Vi är jämngamla och jag lovar det finns andra sätt att se på livet. Varken road eller rörd lämnar jag denna roman om spilld mjölk. PS Upplösningen är obegriplig DS.
Betyg 3

jossansten 2012-08-06 12:58
Tyvärr är detta en sådan bok som jag inte gillar. Mycket dravel, försök att låta poetisk, filosofisk och smart utan att det egentlig händer något. Den är välskriven men inte speciellt underhållande. Tur att han i alla fall ger någon slags svar på slutet.
Betyg 2

gun 2012-12-16 13:58
Det är mycket känslor som far runt i den här boken. Allting kommer ikapp till sist. Ord som skrivits kommer fram och ångern över detta kommer att finnas i det närvarande nuet 40 år senare.
Betyg 3

Älvan 2015-11-15 21:57
Ganska jämntråkig men lämnar mig trots det inte helt oberörd. Handlingen berör känslor som kärlek, åtrå, svartsjuka och skuld. Till vilket pris och vem kan hållas ansvarig för vad?
Betyg 2KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Känslan av ett slut


  Köp boken som film på cdon: