bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Guernseys litteratur-..
Liknande böcker:
Brun flicka drömmer
 J. Woodson
Mot en mörkgrön kuliss
 D. Waluszewski
Tid att ta farväl
 S. Robertson
Incidents in the life..
 H. Jacobs
Samtal med vänner
 S. Rooney
Oskyldigt dömd
 L. Brenden
Den sorglöse hemsamariten
 M. Bergstrand
Satyricon
 G. Hellbrand
Dansa vid vulkanens rand
 G. Delacourt
Bert och friheten
 S. Olsson

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerGuernseys litteratur- och potatisskalspajssällskap

 
Författare: Mary Ann Shaffer
Genre: Roman
Utgivningsår: 2008
ISBN: 9789173372039
 

Köp boken bookoutlet
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Januari 1946: London är på väg att återhämta sig efter kriget och författaren Juliet Ashton funderar över sin nästa bok. Så får hon en dag ett brev från en man hon aldrig träffat, Dawsay Adams från ön Guernsey i Engelska kanalen som under kriget varit ockuperad av nazisterna. Adams har hittat Juliets namn på försättsbladet till en bok av Charles Lamb och nu undrar han om hon känner till fler böcker av samme författare.

Juliet och Dawsey Adams börjar brevväxla. Han berättar om öns läsecirkel, Guernseys litteratur- och potatisskalssällskap, och snart har Juliet inlett brevväxling med flera av läsecirkelns medlemmar. Hon fängslas så av deras öden och berättelser om livet på ön att hon bestämmer sig för att åka dit. En resa som kommer att förändra hennes liv.

Guernseys litteratur- och potatisskalspajssällskap kan läsas och uppskattas av alla. Mary Ann Shaffer har skapat en underbar samling karaktärer som man efter läsningens slut känner att man gärna hade umgåtts mer med.

Medelbetyg: 3,75 (4 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Guernseys litteratur- och potatisskalspajssällskap :


animisha 2015-07-24 05:38
Vilken underbar bok! Vilken humor, glädje, och livslust som strålar från den här berättelsen som ändå inte är lättviktigt men beskriver kriget och efterkrigstiden. Rekommenderas varmt!
Betyg 5

okidoki 2015-07-25 16:19
Läst 2011: Välskriven brevroman och en stor härlig gräddtårta med mycket socker. Men med allvarligare inslag också. Vi får veta "allt" om den tyska ockupationen av kanalön Guernsey från 1940 och till krigsslutet. Invånarna var helt avstängda från England och vid krigsslutet var både Guernseyborna och tyskarna helt isolerade utan matleveranser. Ibland är berättelsen väl sötsliskig och puttinuttig, men smarrigt är det.
Betyg 4

BlommigaBarbro 2017-10-12 19:15
Smaken är som baken, men nej, det här var inte alls vad jag hade förväntat mig. Kanske är felet att jag lyssnade på ljudboken och inte läste den för hand. Kanske är det uppläsaren som känns lite väl överentusiastisk för min smak. Men jag gillar inte att boken är skriven i dagboksformat. Jag gillar inte att mängder av karaktärer slungas mot en tidigt i berättelsen utan att jag knappt hinner förstå vem som är vem. Jag gillar grundidén men hade önskat mig lite mindre feelgood och lite mer styrka i händelserna och intrigen i sådan. Kanske provar jag att läsa den för hand någon dag. Just nu är dock inte intresset så särskilt stort för det.
Slutbetyget blir, en 2:a!
Betyg 2

Läs fler recensioner här

Skriv egen bokrecension till Guernseys litteratur- och potatisskalspajssällskap


  Köp boken som film på cdon: