bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Guernseys litteratur-..
Liknande böcker:
1794
 N. Natt och Dag
Führerns barnmorska
 M. Robotham
Pojken som följde med..
 J. Dronfield
Kära Madame de Staël
 E. Lundström
Silvretsrike
 C. Iggulden
Krönikan om Ylva Alm 2..
 I. Skjelbakken
Galgen, gigan och tärn..
 P. Adler
Den andra dödssynden
 J. Guillou
Segraren
 S. Scarrow
Sigmund härskaren
 E. Arnesson

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerGuernseys litteratur- och potatisskalspajssällskap

 
Originaltitel: The Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society
Författare: Mary Ann Shaffer
Genre: Historisk roman
Ämnesord: krig, historia
Utgivningsår: 2008
ISBN: 9173370436
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Januari 1946: London är på väg att återhämta sig efter kriget och författaren Juliet Ashton funderar över sitt nästa bokprojekt. Så får hon ett brev från en Dawsey Adams från ön Guernsey i Engelska kanalen. De två börjar brevväxla och han berättar om livet och människorna där, om krigsåren då ön var ockuperad av nazisterna och den mycket speciella läsecirkeln Guernseys litteratur- och potatisskalspajssällskap bildades.
Juliet blir fascinerad och bestämmer sig för att besöka Guernsey. Det blir ett besök som kommer att förändra hennes liv.

En feelgood-bok som man läser med ett leende på läpparna!


Utdrag ur boken:
När man läser en god bok förstörs lusten att läsa dåliga.

Medelbetyg: 3,6 (5 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Guernseys litteratur- och potatisskalspajssällskap :


marta153 2008-11-23 00:42
Den här boken fick jag i present och det hade inte kunnat bli mer klockrent. Det rymms många känslor i berättelsen; sorg, skräck, rädsla, ilska, hopp, förnöjsamhet, glädje och rena tokflabb. Det är något särskilt med böcker som egentligen handlar om riktigt hemska saker men som ändå aldrig ger upp hoppet om ett lyckligt slut, de suger tag i mig och sen släpper de aldrig taget. Stark 4:a!

Jag har senare läst om boken 3 gånger! Det gör man bara med verkliga pärlor.
Betyg 4

Panthera 2009-01-14 17:09
Boken genomsyras av värme och humor, men väjer inte för det grymma och det djupt tragiska. Den håller sig för god för fördomar; trots att den beskriver tyskarnas hemska ogärningar under andra världskriget skildras också vänliga, mänskliga tyskar. Den är en intressant historielektion - hur många är medvetna om tyskarnas invasion av kanalöarna? Att den enbart bestod av brev gjorde mig till en början skeptisk, men jag fångades snabbt av historien och sveptes med . Det är bara att beklaga att författare avled utan att hinna skriva något mer.
Betyg 4

okidoki 2009-04-19 11:33
Välskriven brevroman och en stor härlig gräddtårta med mycket socker. Men med allvarligare inslag också. Vi får veta "allt" om den tyska ockupationen av kanalön Guernsey från 1940 och till krigsslutet. Invånarna var helt avstängda från England och vid krigsslutet var både Guernseyborna och tyskarna helt isolerade utan matleveranser. Ibland är berättelsen väl sötsliskig och puttinuttig, men smarrigt är det.
Betyg 4

terrier 2009-08-16 13:37
Annorlunda bok, skriven i brevform. Tog en liten stund att vänja sig vid, men jag gillade det! Tyckte dock att boken tappade fart på mitten och det fick mitt intresse att dala lite tyvärr...

Hade aldrig tänkt på dessa öar i kanalen mellan England och Frankrike tidigare, men kul "twist" att beskriva levnadsöden under 2:a världskriget på och lustiga karaktärer som figurerar i sällskapet. Tyvärr kändes slutet lite väl förutsägbart och väl tillrättalagt, men boken får lite stilpoäng för originalitet i upplägg/berättandeform.
Betyg 3KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Guernseys litteratur- och potatisskalspajssällskap


  Köp boken som film på cdon: