bokrecensioner boktips

Virtuell sport och verklig sport: Barcelona hade en stark start i tiden efter Messi


Barca vann en match mot Real Sociedad och gjorde 4 mål förra helgen. Den berömda spanska klubben fortsätter att glädja sina fans även utan Lionel Messi. Detta är goda nyheter för alla Barca-amatörer och för dem som föredrar att satsa på riktig och virtuell sport.

Barcelonas nästa rival är Athletico Bilbao. Detta blir klubbens första bortamatch utan Messi. Det bör nämnas att det katalanska laget saknar Ousmane Dembele som fortfarande är skadad. Barcelonas huvudtränare Koeman medger att andra spelare har en chans att ta steget upp eftersom lagledaren har lämnat laget och flyttat till Paris. Enligt tränaren har Barca inte längre någon spelare som kan avgöra matchen. Laget bör göra en kollektiv insats för att vinna nu.

Att sakna Messi är inte det enda problemet för Barcelona den här säsongen. Enligt ryktena kan klubben ha stora ekonomiska problem som oroar ledningen för laget. Barcas skuld uppgår till 1,35 miljarder euro samtidigt som lönerna i klubben fortfarande är höga. Kommer de att klara av att hantera denna situation? Kommer Barca att kunna förbli bäst av de bästa? Detta är ett bra tillfälle för spelare att satsa på de kommande klubbmatcherna. Man kan också välja virtuell sport för att diversifiera spelstrategierna.

Vem kommer att bli mästare?

Mästerskapstävlingen har nästan startat. Barcelona är inte längre ledande enligt experterna. Deras problem kan hindra klubben från att vara med i toppen. Athletico Madrid kan dra nytta av Barca och Real Madrid för att vinna La Liga den här gången. Om detta sker kommer de att få guldmedaljer för första gången sedan 2014.

Athletico Madrid har inlett mästerskapsracet från en seger i Celta Vigo. Real Madrid, Athleticos närmaste rival, hade stora förändringar i slutet av förra säsongen. Zinedine Zidane har lämnat klubben. Carlo Ancelotti kommer att ta över ratten igen.

Och det är inte allt! Real Madrids försvarslinjer har förlorat två huvudaktörer - Sergio Ramos och Raphael Varane. Om du ska satsa på virtuell sport eller riktiga fotbollsmatcher den här säsongen ska du också ta hänsyn till detta.

Sergio Ramos kommer att försvara PSG medan Varane nu är i Manchester United. David Alaba flyttade till Bayern München. Det är allvarliga förluster för Real Madrid och ingen kan förutse om de kommer att hindra den kungliga klubben från att bli mästare eller inte.

Men även utan några nyckelspelare i försvaret ser Real Madrid fortfarande starkt ut eftersom Karim Benzema har skrivit på ett nytt kontrakt med klubben. Han gjorde två mål i RM:s förra match. Förutom Benzema har Los Blancos några andra starka spelare och vill köpa in några nya försvarare för att förstärka sina positioner i La Liga.

Klubben försöker för närvarande värva Kylian Mbappe. Denna överföring är dock ifrågasatt eftersom spelaren kan komma överens om att skriva ett nytt avtal med PSG. Los Blancos kommer att inleda sitt mästerskapsrace på Levante.

Spanska trion

Athletico ser fortfarande ut att kunna vinna La Liga i år. Det är dock inte troligt att Barca och Real Madrid ger upp. Barcelona har tillräckligt med kraft för att slåss mot Athletico även utan Lionel Messi. Los Blancos kommer att försöka lägga upp sin strategi utan viktiga försvarare.

Hur som helst kommer det att bli en fantastisk säsong i Spanien. Vi kommer troligen att få se en imponerande kamp mellan dessa tre jättar. Samtidigt börjar säsongen i La Liga och experterna gör sina första prognoser. Kommer Athetico att bli den första eller får vi se en thriller i slutet av säsongen?
Liknande artiklar: