bokrecensioner boktips

De 3 bästa böckerna att ge bort i julklapp


2020 är äntligen snart över. Det har minst sagt varit ett kaotiskt år som skakat hela världen och dess invånare. Trots att det varit ett år olikt andra ligger julen fortfarande runt hörnet. Många av oss kan kanske inte fira jul tillsammans med sina nära och kära på grund av den rådande situationen. Det betyder dock inte att vi inte kan ge varandra gåvor för att visa vår kärlek. Vad passar då bättre än en bok? Oavsett om det är fiktion, poesi, krimi eller självbiografier så finns det titlar som passar alla. Om du letar efter den perfekta julklappen till någon du håller kär har du kommit rätt. Här är vårt bud på de 3 bästa böckerna att ge bort i julklapp i år.

1. Samlade verk av Lydia Sandgren

Högst upp på listan har vi valt att lista vinnaren av Augustpriset 2020 i den skönlitterära klassen. Samlade verk av Lydia Sandgren är en roman om djup kärlek såväl som mångårig vänskap. Boken utspelar sig under 1980-talet och framåt i Göteborg.

2. Sen for jag hem av Karin Smirnoff

Ännu en storsäljare i år är Karin Smirnoffs dramatiska tredje roman om janakippo som fullbordar hennes triologi. Huvudkaraktären janakippo lämnar Smålanger för att delta i en utställning i Stockholm där hon stöter på sina motgångar och nya möjligheter. Om personen du tänker köpa boken till inte läst de tidigare böckerna i trilogin rekommenderar vi att du börjar med Jag for ner till bror.

3. Där kräftorna sjunger av Delia Owens

I denna roman delar Owens med sig av en oförglömlig berättelse om naturens krafter och hur en människa påverkas av att leva ensam i för lång tid. En oerhört vacker bok som handlar om Kaya som lever ensam i träsket och blir anklagad för mord på grund av rådande fördomar inne i staden.Köp en läsplatta

Att läsa pockets eller inbundna böcker är något helt speciellt. Det finns en viss charm i att ha ett bundet exemplar av sin favoritbok eller en samling av sin favoritförfattare. Men i längden kan det bli väldigt dyrt att köpa böcker. Dessutom är det inte alla man kan få tag på från Sverige.

Om du letar efter den perfekta julklappen för bokmalen kan vi därför tipsa om en läsplatta. Med en läsplatta kan man ha en mängd olika böcker lagrade tack vare dess stora minneskapacitet. Dessutom är e-böcker vanligtvis billigare och då kan man läsa ännu fler böcker!

Du ska vara medveten om att det kan kosta någon tusenlapp med en läsplatta. Håll utkik på nätet efter erbjudanden nu innan jul. Om plånboken är tömd vid denna tid kan det vara värt att överväga ett sätt att tjäna lite extra pengar på. Vad sägs om att spela på odds för att dra in någon tusenlapp? Hitta speltips idag och spela på rätt sätt så kanske du lyckas finansiera julklappen ändå. Det viktigaste är att du väljer en läsplatta av bra kvalitet som kommer sätta ett leende på läpparna på bokmalen i ditt liv.
Liknande artiklar: