bokrecensioner boktips

Många nya intressen i coronatider


Sverige fick sitt första verifierade fall av Covid-19 i januari 2020. Det första vaccinet mot Covid-19 godkändes i Sverige december 2020 och i slutet på samma månad så började även vaccineringen.

Med vaccinet så har vi även kunna börja planera för saker vi gärna vill göra och som vi länge sett fram emot. Saker som att gå på restaurang och äta en god middag tillsammans i goda vänners sällskap, att umgås med barnbarn eller att åka iväg på en härlig weekendresa är bara ett par få exempel som många sett fram emot att kunna göra igen. Det som nu oroar många är att det har skett flera bakslag för vaccinet mot Covid-19. Dels har regionerna fått alldeles för få leveranser av vaccinet, dels har Folkhälsomyndigheten för tillfället pausat vaccinet från AstraZeneca.

Detta leder till en mängd olika konsekvenser och där vi exempelvis måste fortsätta arbeta hemifrån, skolungdomar får läsa på distans och besöket hos mor och farföräldrarna får låta vänta på sig ytterligare. Detta resulterar även i att människor blir än mera hemmasittande men också i att vi får upp ögonen för helt nya intressen. Ett av mångas nya intressen är att läsa böcker i alla dess olika former. När vi nu kanske måste stanna hemma även denna sommar så kan även bokens magiska värld vara räddningen. När man älskar att läsa böcker så kan det ofta bli att man handlar ett gäng böcker på en och samma gång och då är det alltid lika trevligt att kunna hitta sommarens böcker blir till ett bra pris på nätet.

Vi är alla olika i hur vi gillar att läsa och njuta av våra böcker. Många gillar att sjunka ner i soffan med sin bok medan andra kanske vill slappa i hängmattan med något gott att dricka samtidigt som man läser sommarens mest spännande thriller.

Många gillar även att koppla av i sängen ihop med en bra ljudbok och där det inte är ovanligt att man lyssnar tills dess att man somnar. Skulle man somna ifrån sin ljudbok så är det bara att fortsätta nästa dag från där man somnade kvällen innan.


Författardrömmar hos många svenskar
Hos många svenskar finns även ett stort intresse för att skriva och för att kanske själva bli författare en vacker dag. Att få sin alldeles egna bok publicerad är för många den allra största drömmen. Sommarens semester är som klippt och skuren för att både läsa massor av härliga böcker och för att sätta sina drömmar i verket.

Så se till att redan nu göra slag i sak och börja förbereda sommarens semester. Varför vänta med att boka den där sommarstugan på landet som du längtat till så länge? Att ha något att se fram emot gör också den gråa vardagen eller tuffare tider enklare att hantera.

Väl på plats så kan du sedan ägna hela sommaren till att läsa massor av spännande böcker samtidigt som du även sätter igång med att börja skriva din egen bok.
Liknande artiklar: