bokrecensioner boktips

Läs miljösmart i 2021


Den snabba tekniska utvecklingen vi upplever idag har även fört med sig digitalisering av våra kära böcker. För många är en fysisk bok något man inte är redo att ge upp ännu, och det skapar både autenticitet och känsla. Men det ena behöver faktiskt inte utesluta det andra, och e-böcker har nämligen många fördelar som du som läsare kan ta del av. Marknaden och efterfrågan på e-böcker har minst sagt blomstrat de senaste åren, och en av anledningarna kan vara att det är ett mer miljösmart sätt att läsa på.Få tillgång till dina böcker var du än befinner dig
En e-bok kan du ha med dig var du än går, och är därför otroligt praktisk för dig som pendlar, reser mycket, eller bara vill ha tillgång till dina böcker oavsett var du befinner dig. Du kan enkelt läsa en e-bok från din smartphone, surfplatta eller dator. Behöver du uppgradera din teknik för att få det mesta ut av dina e-böcker så kan du med fördel investera i begagnad teknik och elektronik från Blue City. En dator från blue city är både billigare och mer miljösmart än ett nyköp.

E-böcker är snälla mot miljön
Svenskarna väljer att ta allt mer miljömedvetna val i vår vardag, både när det kommer till mat, shopping, resor och materiella produkter. Genom att använda en e-böcker och läsa via digitala plattformar spar vi nämligen på både papper och transport. Dessutom kan många e-boksplattformar även erbjuda dags- och veckotidningar, noveller och annat som kan intressera bokslukaren. Med allt samlat på ett och samma ställe slipper du även leta efter böcker i butiker, på nätet och biblioteket, och får istället tillgång till precis den bok du vill ha, på bara ett par minuter.

Olika plattformar för e-böcker
Marknaden för e-böcker har expanderats enormt över de senaste åren, och idag finns ett stort utbud av plattformar för e-böcker. Den stora konkurrensen på marknaden har dessutom gjorts att priserna har pressats ner, och därför kan du nu läsa e-böcker till riktigt förmånliga priser. Du kan både välja att betala för en enstaka bok eller ett visst antal böcker, något som är väldigt populärt bland annat för studerande och akademiker som behöver få tag på specifika böcker. Du kan även betala en månadsavgift och ha fri tillgång till alla böcker. Massvis med möjligheter för alla läslusar därute. Undersök vilken plattform som passar dina behov bäst, och sätt igång att läsa!
Liknande artiklar: