bokrecensioner boktips

Ares tecken

Författare: Dag Öhrlund & Dan Buthler
Genre: Deckare
Utgivningsår: 2010
ISBN: 9789170028595


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Klockan är exakt 00.46 när Claudio Chavez avlider i ambulansen av skadorna från en brutal misshandel på Götgatan i Stockholm. Vid Chavez sargade kropp finner man en blodig papperslapp med en teckning av ett avbrutet manlighetstecken.

Mordet blir ett fall för kommissarie Jacob Colt och hans kollega Linda Schecker på kriminalen i Stockholm. Tre unga pojkar som setts springa från platsen grips och förhörs, men pojkarna vägrar avslöja vad symbolen står för i sammanhanget. Några dagar senare hittas en likadan papperslapp vid en dödsmisshandel i Gävle och snart drar en våg av mord och våldsamma misshandelsfall över Sverige.

Snart ser utredarna den gemensamma nämnaren samtliga offer är antingen homosexuella eller invandrare. Men jakten på mördarna blir alltmer komplicerad eftersom det inte verkar finnas några andra logiska kopplingar mellan morden. För Jacob Colt blir det ett känsligt fall då hans son Stephen är homosexuell. För Linda Schecker är det lika känsligt eftersom hon har ett förhållande med Sara och är livrädd att detta ska komma ut i polishuset.

När Jacob Colt till slut närmar sig ett genombrott i utredningen inser han att hans närmaste är mer berörda än han hade kunnat ana. Och det börjar bli ont om tid
Medelbetyg: 3,3 (10 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Ares tecken :
2010-10-05 07:12
Ytterligare en deckare med Jacob Colt. Den här gången får vi klara oss utan ärkesvinet Silfverbielke. Tyvärr! För det är böckerna med honom som är bäst!

Annars är det en helt OK deckare med lika delar action och privatliv.
Betyg 4
2010-10-12 12:04
bra!! inte helt olik mord.net.
Betyg 5
2010-11-24 15:20
(Ljudbok) Nej, den här är INTE lika bra som de tidigare. Kanske beror det på att jag saknar Christoffer Silverbielkes medverkan i den här? Det blev inte spännande förrän mot slutet och då kändes det som om allt tog slut på en gång.
Magnus Roosman läser bra, men jag saknar Stefan Sauks lite arroganta sätt att läsa.
Betyg 3
2011-02-01 16:11
Recension av Dan Buthler och Dag Öhrlunds bok Ares tecken

Boken är utgiven på Bra Böcker (2010) och innehåller 440 sidor.

Dan Buthler är född i Danmark och är förutom författare även civilekonom med inriktning mot marknadsföring och Internet.

Dag Öhrlund är en svensk författare, journalist och fotograf som skrivit och medverkat i tjugo böcker innan romandebuten med mord.net

Handling: En natt avlider Claudio Chavez i en ambulans efter skadorna från en brutal misshandel på Götgatan i Stockholm. Vid Chavez sargade kropp hittas en blodig papperslapp med en teckning av ett avbrutet manlighetstecken. Ett så kallat Ares tecken.
Det blir kommissarie Jacob Colt och hans kollega Linda Schecker på kriminalen i Stockholm som får ta hand om fallet. De får av några vittnen veta att tre unga pojkar setts springa från brottsplatsen. De grips och förhörs. Har polisen hittat rätt förövare?

Några dagar senare hittas en likadan papperslapp vid ytterligare en dödsmisshandel, denna gång i Gävle. En våg av mord och våldsamma misshandelsfall sker snart genom Sverige. Utredarna kommer på den gemensamma nämnaren, offren är homosexuella, invandrare eller andra med speciella åsikter. Vem är det som är så hatisk mot dessa människor? Snart upptäcks en sajt på Internet ”dunkabögar.nu” Vem ligger bakom den sajten? Om poliserna hittar den eller de som startat sajten, finns då lösningen där? Vägen dit är dock inte alldeles smärtfritt eller lätt…

En mycket realistisk spänningsroman. Hat mot till exempel homosexuella och invandrare är vanligt i dagens samhälle. Författarna har lyckats mycket väl med att beskriva detta hat på ett lättläst och enkelt språk. Deras skrivsätt känns mycket genomarbetat och den går fort att läsa. Karaktärerna och miljöerna är också mycket bra beskrivna. De har även lyckats bra med att gestalta händelser. Tyvärr har jag inte läst något av författarduon innan. Men jag vet att de snart släpper en ny och den tänker jag inte missa.

Betyg 4/5 Kristina Simar 2011-01-26 (8) www.kristinasimarlektor.se
Betyg 4
2011-03-27 08:00
Det här är en bok som utger sig för att vara en deckare. Det är det inte. Det är en bok om relationer. Relationer i parförhållanden, relationer mellan barn och föräldrar, relationer mellan kollegor, relationer mellan offer och förövare, relationer mellan offer och deras omgivning och relationer mellan förövare och deras omgivning. Har du som läsare förväntat dig spänning blir du alltså besviken. Det här är inte spännande, utan på sin höjde en aldrig sinande tragisk historia, som dessutom slutar med en av bokvärldens sämsta cliffhangers. En cliffhanger som naturligtvis handlar om relationer.

Men det är klart, gillar man att grotta ner sig i relationskonflikter är det här ett eldorado.

För min del stod det och vägde mellan en etta och tvåa, men jag bestämde mig för det lägre betyget, just på grund av att boken utger sig för att vara något annat och på grund av det sega tempot.
Betyg 1
2011-04-10 16:27
Jag tyckte att boken var hyfsad och påminde en del om mord.net till upplägget.Lättläst och ganska bra flyt.Däremot var slutet en platt överraskning som drog ner betyget.
Betyg 3
2012-11-28 10:38
seg men helt ok !
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Ares tecken
Liknande böcker:
Städerskan
 N. Prose
Arnes julhelvete
 C. Olséni
Den som offrar sig
 S. Ventus
En otrogen man
 P. Hammesfahr
Hermelinleken
 A. Richter
Häxans död
 C. Barling