bokrecensioner boktips

Dom meddelas redan i natt

Författare: Dag Öhrlund
Genre: Deckare
Ämnesord: mord, humor, spänning
Utgivningsår: 2021
ISBN: 9789179035457


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Världen är full av idioter och irritationsmoment. På jobbet är det den smygfisande kollegan, i stallet de outhärdliga överklassmammorna, och hemma går maken Mats runt i sina fula gabardinbyxor och förbereder fredagsmys med taco. Men värst av allt är alla mördare och våldtäktsmän som förstör vårt fina land.
Suzanne Eriks står knappt ut, men som tur är vet hon att hantera buset. Det som inte samhället klarar av att städa upp får helt enkelt någon annan ta hand om. Livet leker för Suzanne men samtidigt som hon tar sig an ett stort nytt städuppdrag börjar polisen komma henne på spåren. Maken Mats talar om skilsmässa och väninnan Jessica väntar barn med sin nya kärlek och blir alltmer ovillig att delta i deras gemensamma upptåg. Börjar verkligheten komma i kapp hovrättsdomaren Suzanne Eriks?
Medelbetyg: 3 (2 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Dom meddelas redan i natt :
2022-07-29 18:22
Den tredje boken om domaren Suzanne fortsätter i samma spår som de tidigare böckerna. Domaren fortsätter att likvidera "dåliga" personer till höger och vänster, dessutom pressar hon folk på pengar och idkar grov sex med unga och äldre kvinnor och män. Det låter ju banalt men boken är faktiskt ganska underhållande och lättläst. Berättelsen går som på räls. En bra karikatyr av en psykopat.
Betyg 3
2023-02-17 23:34
Precis innan jag öppnar den här boken så vet jag på ett ungefär exakt vad den här boken kommer att handla om: Bestialiska mord, svart humor och sex. Kanske inte en typ av bok som jag hela tiden vill läsa, men någon gång ibland kan det vara kul med något som sticker ut från mängden.
Det här är den tredje boken i serien, jag har läst de övriga två också: Domaren (2019) och Den yttersta rättvisan (2020).
Suzanne Eriks är hovrättsdomare, med snäll hemmaman och två barn, tillika psykopat. Hennes väninna, Jessica, även hon mörderska samt alkoholist, sexmissbrukare och präst i Svenska kyrkan. I de föregående böckerna har kvinnorna "städat upp" bland individer som den svenska rättvisan är för klen emot. Nu är Jessica gravid och vill börja om med sin nya kärlek, Anders. Inget mer mördande för hennes del! Att lägga av med supandet trots det kommande barnet verkar dock vara ett större problem för den "goda" prästen.
Suzanne däremot, har ingen som helst tanke på att lägga av med dödandet samtidigt som hon planerar sin flykt från Sverige och har massor av sex med en rad olika karaktärer. Dock kanske ett flertal individer är de båda damerna på spåret...
Här finns inga överraskningar utan Öhrlund kör på i precis samma stil som i de föregående böckerna. Den är välskriven och småspännande. Med en hel del samhällskritik och svart humor. Det mest tröttsamma är för mig de alldeles för många sexscenerna. Jag har aldrig varit pryd av mig och har inget emot att läsa om sex, men här finns alldeles för mycket våldsamt sex som jag tycker att författaren kunde ha skippat. Jag blev faktiskt smått uttråkad av de alla sexscenerna.
Men den sticker absolut ut från mängden och jag lär säkerligen läsa nästkommande bok när den kommer ut!
Rekommenderas till alla er som vill läsa något som sticker ut från mängden. Dock bör de i mitt tycke läsas i rätt ordning. Dock ingenting för den pryda läsaren!
Slutbetyg, en stark 3:a!"
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Dom meddelas redan i natt
Liknande böcker:
Dödsmärkt
 P. James
Pistolen
 b. rai
Det trettonde fallet
 Å. Edwardson
Ökenstjärna
 M. Connelly
Hellre vara djävulen
 I. Rankin
Helgon eller syndare
 I. Rankin
Fädernas missgärningar
 Å. Larsson
Den tysta fågeln
 P. Mohlin
Fruset guld
 C. Börjlind