bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Ares tecken
Besökaren
Domaren
Där inga ögon ser
En nästan vanlig man
Förlåt min vrede
Ingen lämnas kvar
Jordens väktare
Mord.net
Se till mig som liten är
Seriemördaren
Till minne av Charlie K
tryggare kan ingen vara
Återvändaren
Liknande böcker:
Blodsband
 I. Hedström
Landskapet avslöjar ingen
 I. Hildestedt
The Drop
 D. Lehane
Den enda utvägen
 A. Bengtsson
Guldskorna
 E. Nohr
Aldrig glömma
 B. Peruzzi
Ingen lämnas kvar
 D. Öhrlund
Kärlek börjar med mord
 M. Willander
Tvillingarna
 E. Poulsen
Jag vet att han lever
 E. Poulsen

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerGrannen

 
Författare: Dag Öhrlund & Dan Buthler
Genre: Thrillar
Ämnesord: Mord, bedrägeri
Utgivningsår: 2010
ISBN: 9789186515034
 
Spänning:  5

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Stureplansprofilen Hans Ecker, dömd till över 10 års fängelse, sitter i en fångtransport på väg att flyttas från Kumla till en annan anstalt. Man kan föreställa sig Eckers glädje när han, helt oväntat, blir fritagen. Men snart blir han rädd, riktigt rädd. För den som kallblodigt sköt fångvaktarna var psykopaten Christopher Silfverbielke kompanjonen som Ecker trodde sig ha haft ihjäl för ett drygt år sedan.

Även kommissarie Jacob Colt och hans nya kollega, IT-experten Linda Schecker, tror först att Silverbielke är död och begraven, men snart är jakten åter i full gång. Farligare och obehagligare än någonsin.

Medelbetyg: 3,38 (16 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Grannen :


Rosa 2010-09-19 18:26
Detta är den fjärde boken med Jacob Colt men den andra med Christopher Silfverbielke som den lysande stjärnan.

Jag hade hoppats på en uppföljare och den kom! Boken är rå och "porrig". Lite väl mycket sex kan man ju tänka att många tycker.

Den blev en aningens aning enformig men sen på slutet eskalerade tempot. Det blev nästan ett för hastigt slut. Jag hade gärna sett en längre avslutning med förklaringar till vad meningen var med vissa handlingar.

Något säger mig att det kommer en ytterligare uppföljning!!!
Betyg 5

helena2 2010-09-28 19:58
Oj, så bra! Hörde den som ljudbok med Stefan Sauk som uppläsare. Tycker egentligen inte om honom, men det här gör han bra!
Boken i sig är enormt spännande och man vill hela tiden veta mera. Jag tror också att det kommer en uppföljare. Christoffer Silverbielke är inte klar ännu:-)
Betyg 5

fs7210 2010-10-31 18:43
lite för mycket upprepningar som inte inte för storyn framåt
Betyg 3

Uffeman 2011-03-13 19:42
* Innehåller spoiler *

Nja. Även denna bok kunde blivit så mycket bättre, precis som "En nästan vanlig man". Jag undrar fortfarande om det är Silfverbielke eller Colt som ska föreställa huvudperson? Det är naturligtvis bitvis rätt fascinerande läsning, men jag tycker att författarna gör sig skyldiga till några riktiga kardinalfel, främst i slutet. Bokens näst sista mord på sonen känns till exempel helt fel ur många synvinklar. Dels har Silfverbielke gått runt och tyckt att det varit bra att hans gener sprider sig, dels finns det ingen annan logik i att han skulle ta livet av barnet. Möjligen då för att ytterligare strö salt i såren hos Ecker, men det känns rätt långsökt. Att ta dö på ett barn är precis som Hitchcock en gång konstaterade när han låtit en bomb gå av på en buss i en av sina tidiga filmer - ett stort misstag som tar bort spänningsmomentet. Bättre att dra ut på spänningen och låta, i detta fall barnet, komma undan.
Betyg 3

hencka 2011-05-14 21:36
Boken hade bra flyt och spänning.Gestaltningen av psykopaten Silverbielke haltade dock litet.Vissa delar töjde alltför mycket på trovärdigheten.Men jag måste medge att det trots allt var en effektiv bladvändare med ett någorlunda hyfsat slut.
Betyg 4

Miran 2012-07-13 11:33
Boken börjar spännande och visst blir man nyfiken på hur det hela ska sluta, men blir ungefär som att se en dålig porrfilm där upphetsningen ligger i att förnedra kvinnan och få henne i och med förnedringen att upptäcka att hon njuter av den. Vad är syftet med det budskapet? Vad är syftet med att detaljerat beskriva alla dessa sexuella våldshandlingar? Finns mycket bättre böcker att lägga sig tid på...
Betyg 1

emsku 2012-07-16 23:55
Den blir aldrig tråkig. Jag tyckte den va jätte bra! :-)
Betyg 5

Bokhållaren 2012-10-25 12:07
Fy fan en sån skitbok.
Betyg 1

arsenal23 2013-01-16 15:52
Bokrecension
Författare: Buthler & Öhrlund
Titel: Grannen
År: (2010)
Antal sidor: 609
Förlag: Massolit (pocket)
ISBN: 9789186649807
Läs mer om författarna på www.buthlerohrlund.se
Grannen är andra delen om psykopaten Christoffer Silfverbielke. Tyvärr trodde jag detta var den första och har därför inte läst ettan En nästan vanlig man (2008).
Buthler & Öhrlund levererar böcker i full fart, tjocka är de också, men alltid lika spännande och obehagliga. Jag låter mig gärna skrämmas och sträckläsa dessa tjocka böcker. Christoffer Silfverbielke är en fullblodspsykopat som inte drar sig för av att göra sig av med människor han inte gillar eller som kommer ivägen för hans planer. Han ser bra ut och är muskulös, får kvinnor att göra det han vill, det kan vara som i denna bok erotiska lekar som kvinnorna i vanliga fall nog kanske aldrig ens kunde drömma om att göra. Men hans ord är deras lag. Jag tror att genom en hel del research har Buthler och Öhrlund lyckats få fram denne psykopat på ett riktigt trovärdigt sätt. Den extremt snälle, hjälpsamme vännen, eller grannen ska man kanske vara lite försiktig med. Silfverbielke var en man som fick mig att både må illa och känna avsky för. Han var motbjudande på alla sätt och vis och jag vill inte ha en sådan man i min närhet, tack! Buthler & Öhrlund gestaltar och beskriver så bra att jag bara helt plötsligt befinner mig i bakgrunden och tittar på alla hemskheter som händer. Men jag kan inte förmedla till personerna att de ska vara försiktiga. När jag träder in i en boks handling, då anser jag att den är mycket bra skriven, jag kommer bort från vardagens stress och befinner mig i en annan värd. Boken är även en sträckläsarbok och att den är på cirka 600 sidor gör ingenting. Den går lika fort att läsa som en tråkig bok på ungefär hundra sidor. Däremot är den väl inte lämplig som sängläsning innan man ska sova. Risken för mardrömmar är stor, ändå var det så jag gjorde. Nattsömnen blev lite sisådär, men vad gör det om hundra år när det bara gäller några nätter.

Betyg 5/5
Betyg 5

jeta0526 2013-03-08 11:45
Jag hade höga förväntningar på den här boken och blev mycket besviken. Personerna engagerade mig inte för fem öre, jag struntade bokstavligen i hur det gick för dem. För många inblandade, ganska taffliga försök till att levandegöra vissa karaktärer och mellan en vardag och ett märkligt födelsedagskalas, stoppade författarna in porr och våld.

Funkar inte för mig. Det finns ingen nerv, bara våld och egotrippade män (en av dem försöker tämligen patetiskt förstå varför hans fru inte vill ha sex, men bättre än så blir det tyärr inte) som vi förväntas vilja följa. Sorry, not me.

Och som en tidigare skribent sa - mordet på barnet var onödigt och dödade mitt intresse för att ens köpa ytterligare en bok av författarparet. Inga mardrömmar eller rädslor här, bara tristess och oengagemang ...
Betyg 1

helix 2013-06-02 18:26
Tämligen tråkig. Långrandig. Skulle ha tjänat på att redigeras bättre. vissa sidospår hade kunnat tas bort.
Man undrar hur det ska fortsätta.
Betyg 2

Anfield 2013-09-06 08:17
En fyra
Betyg 4

aquarius 2016-08-17 18:35
mycket upprepningar av tidigare böcker i början stör mig som har läst: En nästan vanlig man & Förlåt min vrede.
Betyg 4

gun 2017-03-12 16:34
Hans Ecker tror hans sista stund är kommen när fångtransporten han åker i blir pressad ner i diket. Mannen med pistol har skidmask över ansiktet och tvingar in Hans Ecker i en annan bil. Men Hans inser sen att detta bara är början när han låses in i ett elektroniskt övervakat spa med en gallervägg. Mardrömmen har bara börjat för honom när han ser att det är hans kompanjon och den han trodde var död Christofer Silfverbielke som är i farten. Christofer som är ute för att skada och döda när han inte tänker på råa sexlekar där han både är deltagare och åskådare.
Betyg 3KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Grannen


  Köp boken som film på cdon: