bokrecensioner boktips

En nästan vanlig man

Författare: Dag Öhrlund & Dan Buthler
Genre: Deckare
Ämnesord: mord, psykologi, spänning
Utgivningsår: 2008
ISBN: 9789174751864


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

När miljonkonton, sex och kokain inte längre är nog...
Christopher Silfverbielke är stjärnmäklare i Stureplans finansvärld. Beundrad och avundad, men helt känslokall och hänsynslös under den charmfulla ytan. Van att få vad han vill. Och vem han vill. Men miljonerna och framgångarna är inte nog. Han kräver mer, mycket mer. Något nytt, som kan ge honom spänning i livet.
Hans Ecker är Christophers bäste - och kanske ende - vän. På väg att motvilligt dras in i ett seriöst förhållande med Veronica, men inte beredd att släppa det ljuva livet med champagne, brudar och kokain.
Johannes Kruut är rikemanssonen som på nåder får vara med i gänget, ivrig att platsa och bra att ha till hands när krognotorna blir för höga.
När miljonkonton, champagne, sex och kokain inte längre är nog, går de tre männen över gränsen i sin jakt på spänning och njutning. Med Silfverbielke som manipulerande hjärna ger de sig in i en kriminalitet som trappas upp alltmer och resulterar i mord. Katt-och-råtta-leken mellan kommissarie Jacob Colt och trion blir kicken som Silfverbielke letat efter, beviset på hans överlägsenhet.
Medelbetyg: 4,07 (14 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av En nästan vanlig man :
2008-12-10 11:15
Oj, den här kommer man inte att glömma i första taget.
Man är liksom "förbannad" hela tiden.......
Betyg 4
2009-01-08 21:00
En riktigt bra och spännande berättelse. Jag kan inte sluta läsa om Silfverbielke och hans gäng. Vill bara ha mer!
Betyg 5
2009-02-15 22:25
Det finns en del gemensamt med American Psycho här.Hur långt kan den där psykopaten gå? Fascinerande och obehaglig läsning,men förvisso välskrivet och bra upplägg.Man ville faktiskt veta hur det går till slut,och finalen var ju något överraskande också.
Betyg 4
2010-01-07 08:33
Detta var en synnerligen grym och grov historia som är skickligt ihoptotad av författarduon. Personporträtten är mycket bra gjorda och storyn är briljant. Möjligtvis blev det vid något tillfälle lite tjatigt men det var helt OK.

Mycket bra uppföljare till Mord.net även om jag nog tycker att den var snäppet bättre.

Man skulle vilja veta hur det gick framöver. Kanske kommer det lite info om det i framtida böcker.
Betyg 5
2010-05-27 20:02
Oj, så bra den är! Hörde den som ljudbok med Stefan Sauk som uppläsare och han gör ett bra jobb.
Bra handling och mycket spännande. Rekommenderas!
Betyg 5
2010-07-25 18:01
Boken är den andra om kriminalkommissarie Jacob Colt och hans kollegor, som famlar lite i mörker när flera mord verkar ha med varandra att göra.

Samtidigt handlar den om tre vänner inom affärs- och finansvärlden som tröttnat på att festa och snorta kokain och vill hitta nya kickar. I trion börjar snart en intrig där det handlar om att överleva de andra.

Christopher Silferbielke är den drivande av de tre och även om han är den stora skurken i boken så är det också gestaltningen av honom som blir den mest färgstarka. Huvudpersonen Jacob Colt försvinner nästan och blir dessvärre en bifigur. Däremot är trovärdigheten av polisarbetet och det rättsmedicinska väldigt bra.

Det kändes som om jag läst boken förut då den är en svensk ”American Psycho” blandat med lite av Jan Guillous ”Ondskan”. Författarna gestaltar nästan enbart med hjälp av perspektiv vilka det kryllar av i boken. Allas tankar kommer på pränt och skiftningarna sker hela tiden. Lite för enkelt och ibland aningen rörigt.

Ändå är boken hyfsad, historien håller mest tack vara Silverbielke. Utan gestaltningen av honom som vidrig, hade jag aldrig fortsatt läsa. Men den är ingen sensation utan mer en tristessflykt i ett par timmar.

Jag följer hellre Silferbielke än Jacob Colt om det skulle bli någon uppföljning av just honom.
Betyg 3
2011-03-08 11:38
Nja. Mycket longörer och ovidkommande saker. Sedan är väl Colt tänkt att vara någon hjälte, men det är han ju inte här. I stället är huvudpersonen en osmaklig psykopat. Jag har i och för sig inget problem med det, men är tanken att Colt ska fortsätta vara huvudpersonen i nästkommande böcker har man ju i och med denna bok skjutit honom i sank som jag ser det. Han villar mer runt och funderar på homosexualitet och vem som byggde Savannah, än utför polisarbete. Det är i viss mån fascinerande att följa trion med brats i deras eskapader, samtidigt som man äcklas av dem. Men slutet begriper jag mig inte alls på. Möjligen kan det förklaras av att författarna tänker fortsätta att följa Silfverbielke.
Betyg 3
2013-03-02 11:02
En uppryckning jämfört med "mord.net". Det är ganska underhållande, faktiskt, att följa den psykopatiska huvudpersonens eskapader. Men nog är det alltför lätt att dra paralleller till "American psycho". Kanske har författarna sneglat alltför mycket på den?
Men som sagt, bättre än debuten och nog kommer jag ta mig igenom fler i serien om Colt och hans poliskompisar.
Betyg 3
2013-08-27 09:39
Grym
Betyg 5
2015-06-15 14:04
Vänskapen mellan tre män, som beger sig över gränsen och begår brott, är inte så som den ser ut. En i gruppen är beredd att begå mord och med en skarp hjärna och med en psykopats agerande så vilar vännerna och andras öden i hans händer.
I den här deckaren så får poliserna inte så mycket utrymme även om deras arbete är nog så viktigt.

Romanen är bra upplagd där tankar från alla huvudaktörer kommer fram. Väl värd att lyssna på eller läsa.
Betyg 3
2021-11-17 05:35
Detta kommer vara en intressan serie att följa, en svensk amerikan psyko . En bok som är lättläst och man kommer fort in i den. Även om den inte innehåller några långa beskrivningar så får man ändå en tydlig bild av både personer och miljö.
En bok i min smak hoppas att serien håller måttet hela vägen.
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till En nästan vanlig man
Liknande böcker:
Den tysta fågeln
 P. Mohlin
Fruset guld
 C. Börjlind
De första tolv
 D. Rudberg
Iskall sol
 L. Sigurðardóttir
Hör mig viska
 M. Kallentoft
Det tyska huset
 A. Indridason
Akrobaten
 A. Sundkvist
Grissly
 M. Kallentoft
Mörkare än midnatt
 M. Connelly