bokrecensioner boktips

Återvändaren

Författare: Dag Öhrlund & Dan Buthler
Genre: Deckare
Utgivningsår: 2012
ISBN: 9789186649814


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

I Återvändaren får vi än en gång stifta bekantskap med psykopaten Christopher Silfverbielke som vi tidigare mött i de omåttligt populära spänningsromanerna En nästan vanlig man (2008) och Grannen (2010) av författarduon Buthler & Öhrlund.

Christopher Silfverbielke var Stureplans finansstjärna och oemotståndlig för kvinnor, men samtidigt uttråkad vid 30 års ålder och diagnostiserad som psykopat.

Kombinationen av lyxliv med sena nätter, champagne, kokain och ett sökande efter spänning, drev Silfverbielke till allt djärvare och farligare handlingar, som han involverade sina närmaste vänner i.

Priset blev högt. Vännerna försvann och jagad för mord av Sveriges skarpaste kriminalkommissarie, Jacob Colt, tvingades Silfverbielke att fly från Sverige.

Efter att ha levt under falsk identitet i Florida beslutar sig Christopher Silfverbielke för att återvända till Stockholm. Han älskar sin psykiater Mariana Granath, och är fast besluten att få henne att förstå sitt eget bästa och flytta med honom till Spanien. Samtidigt ska han ta hand om en av de få människor han någonsin haft känslor för - sin mamma.

Men inte långt efter återvändandet förstår Christopher att saker och ting aldrig kommer att bli som förr.

Och att det är kommissarie Colts fel.

Djupt inne i Silfverbielkes hjärna föds en djävulsk plan som ska genomföras till varje pris.

Läs den spännande fortsättningen i Uppgörelsen som utkommer våren 2013.
Medelbetyg: 3,89 (9 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Återvändaren :
2012-10-13 21:32
Efter några mindre bra böcker (Ares tecken, Jordens väktare, Till minne av Charlie K) är Silfverbielke äntligen tillbaka... och vilken återkomst det blir! Det går inte att sluta lyssna.
Betyg 4
2012-11-03 13:54
Riktigt bra!! Tycker silfverbielke är så otroligt underhållande och rolig! Äntligen är han tillbaka, kan knappt vänta tills fortsättningen kommer till hösten.
Betyg 5
2012-11-23 16:03
Vad ska man säga om psykopaten Christopher Silfverbielke? Han är förstås motbjudande, fruktansvärd och skräckinjagande. Det går med andra ord inte att sluta läsa. Psykopaten lever ett lyxliv med vackra kvinnor, sex samt god mat och dryck. Han tar vad han vill ha och jag tror det lockar läsaren. Samtidigt är han ju helt från vettet. Den paradoxen är också kittlande. Det verkar emellertid som om författarparet har tröttnat lite på sina polishjältar och vill skaka om dem rejält. Ett stort minus med den här boken är att den inte går att läsa fristående och den avslutas dessutom med en riktigt dålig cliffhanger, som är rätt förvirrande. Man frågar sig varför de lägger ner så mycket tid på så många sidor och sedan slutar mitt i historien. Därför blir det bara fyra i betyg.
Betyg 4
2013-07-10 22:03
Det var kul att åter igen få ta del av Silfverbielkes lefverne. En bra karikatyr av en fullfjädrad psykopat. Det är bra flyt fortfarande och huvudpersonen lyckas med det mesta, lite som James Bond, även om han står på andra sidan om lagen. Trovärdigheten naggas ibland i kanterna men boken är trots allt underhållande. Det blev abrupt slut i form av en cliffhanger. Ja, man bara måste läsa fortsättningen som MÅSTE vara slutet på Silfverbielkes saga.
Betyg 4
2013-08-08 18:19
Det är för mycket av allt men roande. Jag blir mätt på Silverbielke men det är något i berättelsen och intrigen och sättet att beskriva människors reaktioner och handlingar som jag gillar.
Betyg 4
2013-09-02 10:11
riktigt bra !
Betyg 4
2017-07-09 10:48
Här får man möta psykopaten Christopher Silfverbielke som visar att han faktiskt hyser känslor för sin mamma. Han visar också upp en något mänskligare sida när han upptäcker en dansk nyhetsuppläsare som han gör allt för att få kontakt med. I Sverige köper han en enskilt belägen gård. Men även på landet finns grannar som kommer och knackar på dörren. I övrigt är det en tidigare bekant Silferbjelke som har smak för kokain, dyr champagne och avancerad sex och som tycker att det är ganska lätt att bli av med folk som kan ställa till med besvär för honom. Silferbjelke vill som vanligt ställa till förtret för kommissarie Colt och lyckas även denna gång.
Romanen slutar lite väl snabbt mitt i en händelse vilket gör mig besviken. Därför blir betyget något lägre än det annars skulle blivit.
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Återvändaren
Liknande böcker:
Mord på Allhelgonadagen
 A. Christie
Havsörnens skrik
 K. Smirnoff
Dödsmärkt
 P. James
Pistolen
 b. rai
Dött vatten
 A. Cleeves
Avslöjerskan
 S. Isaacs
Amason
 M. Kallentoft
Onda drömmar
 A. Jansson
Bakom blå ögon
 R. Ivener