bokrecensioner boktips

Förlåt min vrede

Författare: Dag Öhrlund & Dan Buthler
Genre: Deckare
Ämnesord: mord, spänning
Utgivningsår: 2009
ISBN: 9789173514613


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

En knarklangare i Stockholm blir skjuten. Och han är bara den första av flera. Det enda som länkar offren till varandra är att de langar knark, men de har inte känt varandra eller tillhört samma grupperingar. Det är också ont om bevis från brottsplatserna. Endast kulor och hylsor som tyder på att gärningsmannen är densamma.

Kommissarie Jacob Colt och hans kollegor sitter fast i utredningen. Är det en uppgörelse i den undre världen? En ensam galning? Eller en aktionsgrupp mot narkotika som någon kallad Städaren påstått till kvällstidningarna?

Samtidigt fortsätter mördaren att bringa sin egen rättvisa. När man inte kan få rättvisa genom lagen får man gå utanför den. Eller?
Medelbetyg: 2,9 (10 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Förlåt min vrede :
2010-01-29 16:15
En bra deckare men nådde inte riktigt upp till samma nivå som författarduons 2 tidigare böcker.Upplösningen var inte riktigt i min smak.Läsvärd i alla fall.
Betyg 3
2010-04-24 20:23
Nja, tyvärr blev det här en besvikelse. Jag hade höga förväntningar efter de två förra böckerna men här saknade jag knorr och finess.
Betyg 3
2010-10-24 13:19
jag tycker också att de andra böckerna är bättre, men den är helt ok
Betyg 3
2011-03-19 11:18
Den här boken är inte lika spännande som de tidigare böckerna, men den är aningen mer logisk och trovärdig vilket den vinner en hel del på. Jag har satt ganska låga betyg på de två närmaste böckerna som föregick denna, just på grund av deras ojämnhet och luckor. Här blir det samma betyg som de tidigare böckerna, även om de ärr mer spännande. Denna bok har förstås en annan förtjänst. Äntligen får Colt glänsa, vilket han inte fått göra tidigare.
Betyg 3
2012-11-26 11:23
En helt ok bok !
Betyg 3
2013-03-11 21:40
En mer traditionell polishistoria om jämför med de två tidigare i serien. Men det gör den nte så mycket bättre, faktiskt. Jag tycker ploten var väl genomskinlig, och jag tyckte jag märkte tydligt när författarna ville "lura" läsaren.
Men trots det var det en rafflande upplösning som faktiskt gjorde det hela läsvärt. Men bra är det inte.
Betyg 2
2023-03-28 06:50
Förlåt min vrede tillhör serien Jakob Colt, Jacob Colt förekommer även i serien Silfverbielke men där är han inte huvudkaraktär utan polis i jakt efter en seriemördare som även är den boken handlar om. Jag gillar Buthler & Öhrlund språk stil .Deras böcker är lättlästa, innehåller inte massa beskrivningar , det är rappa dialoger med en snabb handling.
Det är böcker jag behöver för att vila huvudet, pausa från rikare litteratur. Att läsa flera av deras böcker i rad efter varandra hade inte gått . Jag vill ha ut mer av mitt läsande, men som paus är de perfekta.
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Förlåt min vrede
Liknande böcker:
En bondes död
 N. Naseh
Islossning
 A. Dahl
Mörk flod
 D. Meyer
Parasiten
 S. Sarenbrant
Dödsmärkt
 P. James
Pistolen
 b. rai