bokrecensioner boktips

Hittebarnet

Författare: Katerina Janouch
Genre: Roman
Ämnesord: hälsa, spänning, hittebarn
Utgivningsår: 2010
ISBN: 9789164203151


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

I Hittebarnet har Cecilia precis upptäckt att hon är gravid. Sommaren står i full blom och det är mycket som ska ordnas. Barnkalas, semester och en weekendresa på tu man hand med maken John. Graviditeten är lika oväntad som förvirrande för Cecilia. Är äktenskapet tillräckligt stabilt för att klara av ännu ett barn?

Privatlivet är turbulent, men mycket händer även på förlossningen. En sen kväll hittar Cecilia ett övergivet barn på marken utanför sjukhuset. Vem har lämnat barnet och varför? I sina försök att besvara gåtan utsätter sig Cecilia själv för stora risker. Både kroppsligt, men även känslomässigt. Hittebarnet utkommer den 8 september.
Medelbetyg: 3,8 (5 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Hittebarnet :
2010-09-07 21:09
Recension av Katerina Janouchs bok Hittebarnet

Boken är utgiven på Piratförlaget och innehåller 450 sidor.

Katerina Janouch slog igenom stort med romanen Anhörig och har sedan dess kommit med en rad populära och kritikerrosade böcker, bland annat romanerna Dotter önskas och Sommarbarn samt faktaboken Barnliv. Hennes böcker har sålt i över 600 000 exemplar. Hon är en av Sveriges mest kända experter på relationer och samlevnad och har skrivit ett antal titlar i ämnet. Boken Hittebarnet är tredje delen i en romansvit om barnmorskan Cecilia Lund. De två första delarna heter Bedragen och Systerskap. Man bör läsa böckerna i den ordning som de utkommit.

Handling: Detta är som sagt den tredje delen om barnmorskan Cecilia Lund, handlingen tilldrar sig direkt efter Systerskap.
Hittebarnet börjar med att Cecilia Lund gör ett graviditetstest och det visar att hon är gravid igen, nu med sitt femte barn. Hennes tankar är både för och emot. Med tanke på hur hennes och Johns relation har varit den senaste tiden och att de redan har fyra barn tillsammans som behöver deras omsorg. Särskilt med Marcus som behöver mycket uppmärksamhet, känns det inte helt bra. När Cecilia berättar det för John blir han väldigt glad och tycker att ett barn mer eller mindre gör väl ingen större skillnad.

En kväll när Cecilia arbetar ringer det på dörrklockan. När ingen kommer in går Cecilia ut för att titta efter vem det är. Hon ser sig omkring men upptäcker ingen där. Hon tycker att det känns märkligt, och när hon vänder sig om för att gå in igen upptäcker hon ett knyte som ligger i en bag – en nyfödd baby. Hon tar med sig babyn in och tillkallar barnläkaren. Barnet är högst 48 timmar, navelsträngen är avklippt och knutet med en vanlig tråd och barnet kan därför inte vara född på ett sjukhus. Vem är modern? Och varför har hon eller någon annan lämnat babyn där?

Cecilia Lunds kollega Gun anförtror henne en fruktansvärd hemlighet. En hemlighet som hon burit på nästan hela sitt liv. Vad är det som Gun bär på? Kommer babyns mamma att hittas? Hur kommer Cecilias liv att förändras nu när hon är gravid igen? Det överlåter jag till läsarna att själva ta reda på.

Katerina Janouch gör det om och om igen; skriver så fantastiskt fängslande och rörande. Hon beskriver karaktärerna och miljöerna så perfekt att man som läsare finns med i berättelsen som någon bakgrundsfigur, så känner jag det i alla fall och det kommenterade jag efter Systerskap också. Detta är ju den tredje boken om barnmorskan Cecilia Lund och den håller samma klass som de andra två, kanske till och med något högre. Cecilia Lund är en karaktär som man inte ledsnar på, eftersom Katerina Janouch har förmågan att variera handlingarna i alla tre böckerna, även om det är ungefär samma karaktärer som finns med i alla delarna. Nu blir det full pott igen, men vad gör jag om nästa bok blir ännu bättre än fem? Då får jag väl göra som min fröken gjorde i småskolan: sätta en guldstjärna i kanten. Tack Katerina för att du och dina böcker finns!

Betyg 5/5 Kristina Simar


Betyg 5
2011-08-01 18:54
Cecilia är gravid. Hennes tankar är både för och emot. Kommer de verkligen att hinna med och orka ett femte barn? Kommer Cecilias och Johns relation att klara det?
I samma veva dyker ett övergivet spädbarn plötsligt upp på trappen till förlossningsavdelningens ingång.

Spännande och rörande skrivet. Jag gillar att följa barnmorskan Cecilia, såväl i privat- som arbetsliv.

Bok nummer tre.
Betyg 4
2017-08-03 19:43
Gullig och lättsam bok. Handlar om relationer. Spännande stundtals och i slutet. Kan stundtals oxå upplevas som seg men mysig.
Det är en bok som ger upphov till glädjetårar vilket är ett mycket bra betyg. Man blir glad av att läsa denna bok.
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Hittebarnet
Liknande böcker:
Ristmärken
 J. Theorin
Två systrar
 J. Bengtsson
Eldsjäl
 A. Åhman
Stormberget
 L. Marklund
En vilsen själ
 G. Redin
Huset Versace
 D. Ball
Trolsk som pärlan
 V. Andrews
Röd som rubinen
 V. Andrews
Ensam i världen
 M. Sandemo
Staden sover
 M. Lang