bokrecensioner boktips

Amandas bok

Författare: Katerina Janouch
Genre: Ungdom
ISBN: 9789175030401

Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

”Min så kallade sexualitet kan väl sammanfattas med att den inte riktigt finns där” konstaterar Amanda. Något som stressar henne rejält: enligt lagen får hon ju ha sex - om hon vill... Och det vill hon. Men med vem?

Den där debuten är ju för övrigt ett kapitel i sig. Av de vuxna får hon inte veta någonting, och om de försöker så blir det bara fel. Med bästa vännen Jonna vågar hon inte heller prata om alla detaljer. Om hur sex verkligen KÄNNS. Om kåtheten och klitoris och annat som inte är helt lätt att uttala.
Hon googlar för fullt, läser sexspalter i tjejtidningarna, panikspringer till biblioteket. Och i böckerna hittar hon äntligen det hon söker. Tre frispråkiga kvinnor som skriver om sex: Erica Jong, Suzanne Brögger och Kerstin Thorvall. Visserligen mest från 70-talet, men det här med snoppen och snippan har väl inte förändrats sedan dess?

”Jag måste lära mig mer. Läsa om äkta kvinnor, som hittat nycklarna till sexets hemlighet. Om de nu gjort det. Själv kommer jag nog förbli oskuld tills jag dör.”

Amandas bok är den förta delen i en serie om kompisarna Amanda, Jonna och Saga. Om kärlek och första sexet. Om längtan och lust. Om hur det kan vara att mista oskulden och samtidigt hitta sig själv.

Medelbetyg: 2 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Amandas bok :
2014-04-01 16:11
15 år. Oskuld. Tankarna far i Amanda.
Sex? Hur gör man? Hur känns det?
Berättelsen om Amanda och hennes vänner känns rätt platt och saknar driv. Jag vill ha mer liv i relationerna, mer pirr och fjärilar i magen.
Betyg 2
Liknande böcker:
Lenas jul
 P. Nørgaard
Måna möter kärleken
 I. Brattström
Lillvärdinnan Måna i f..
 I. Brattström
Härifrån till Kim
 B. Danielsson
Åshöjdens bollklubb
 M. Lundgren