bokrecensioner boktips

Mysteriet på blå tåget

Författare: Agatha Christie
Genre: Roman
Ämnesord: spänning
Utgivningsår: 1991
ISBN: 9789179538323

Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen
Medelbetyg: 2,5 (4 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Mysteriet på blå tåget :
2004-05-25 13:27
Det luxurösa blå tåget är på väg mot rivieran där Mrs Ketteringska träffa sin mindre trevliga älskare. Pågrund av sin äkta mans otrogenhet ska hon nu skiljas. Hennes far är en oerhört rik och mäktig man och har skänkt henne en av historiens vackraste och dyrbaraste juveler, det så kallade "eldshjärtat". Under resan blir Kettering strypt av en okänd mördare som också stjäl hennes halsband. På samma tåg finns hennes man och både han och hennes älskare blir misstänkta för mord. Poirot allierar sig med den nyrika Ms Grey som faktiskt kommer från St Mary Mead (samma stad som Ms Marple bor och löser mordgåtor i...).

Rätt okej deckare utan "det slutna rummet" teknik. Den här deckaren känns mer som en thriller. Den gavs ut 1928 och jag kan läsa den enbart för att insupa atmosfären. Små fördomar om judar, greker och de lägre samhällsklasserna dyker upp lite här och var och visar hur en vanlig människa såg på världen på denna tiden. Ingen vidare bra upplösning även om den är väldigt oväntad. En deckare av genomsnittsklass.
Betyg 3
2006-10-01 01:51
Well, en dag på jobbet av Agatha. Mysig deckare som andra av Christie, men ingen av de bästa. Poirot rolig och genialisk som alltid. Något som irriterar är att dåtidens svenska översättningar idag kan kännas rätt löjliga.
Betyg 2
2014-04-29 15:25
Poirot är om vanligt härligt underhållande och genialisk. Mord på tåg är ju dessutom som oftast en underbar uppstart för en härlig berättelse.

Förutom ovanstående så är det dock inte mycket som fungerar för mig denna gången. Övriga karaktärer fångar inte mig och när upplösningen närmar sig så har jag redan börjat checka ut.

Stark 2:a.
Betyg 2
Liknande böcker:
Kirke
 M. Miller
Spärrad gräns
 G. Gränström
Insekt
 C. Castillon
Gorlans ruiner
 J. Flanagan
Misstagens bok
 S. Bjerg
Nattavaara
 T. Engström
Himmel över Alaska
 K. Hannah
John Carter och dödens..
 E. Burroughs
En doft av jasmin
 E. Nord
Tarzans son
 E. Burroughs