bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
ABC-morden
Badortsmysteriet
Begravningar är farliga
Bertrams hotell
Cyankalium och Champagne
Damen med slöjan
De sju urens mysterium
Den flygande döden
Den gula hästen
Den hemlighetsfulla mo..
Den mystiske Mr Quin
Den oväntade gästen
Destination Okänd
Det stumma vittnet
Dolken från Tunis
Död mans fåfänga
Döden på Nilen
Döden till mötes
En bra kväll för mord
En dos stryknin
En ficka full med råg
Ett karibiskt mysterium
Ett mord annonseras
Ett sting i tummen
Fem små grisar
Liknande böcker:
Hemligheten på Chimneys
 A. Christie
Äventyret med julpuddi..
 A. Christie
Morianerna
 J. Ekström
Rika barn leka häst
 U. Trenter
Miss Pym ingriper
 J. Tey
Inga fler hemligheter
 E. Brunn
Fruktans hus
 M. Ahlstedt
Christine Falls
 B. Black
Surbrunnsgåtan
 K. Pettersson
Saknad, förmodad död
 S. Steiner

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
Klassiker4.50 från Paddington

 
Författare: Agatha Christie
Genre: Deckare
ISBN: 9789174330458
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Medelbetyg: 3,17 (6 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av 4.50 från Paddington :


ElinLeticia 2006-04-19 22:49
Miss Marples väninna blir under en tågfärd från London vittne till ett strypmord. Polisen väljer att ignorera den virriga tantens skröneaktiga historia, men Miss Marple skickar sin hjälpreda Miss Eyelesbarrow till trakten där liket måste kastats ut från tåget. Lucy Eyelesbarrow tar jobb som allt i allo hos familjen Crackenthorpe där husets karlar en efter en blir förälskade i henne. Lucy lyckas hitta liket i ladan och samtidigt röra runt en del i det Crackenthorpska huset innan Miss Marple listar ut vem mördaren är.

Jag tycker om personkaraktärerna i denna bok som är gammaldags och ett typexempel för Christies mordgåtor i herrgårdsmiljö. Tyvärr är intrigen ganska fattigt uppbyggd och personkaraktärerna blir stelare och stelare ju längre berättelsen fortgår. När Marples väninna slutligen pekar ut mördaren är jag uttråkad så till den milda grad att jag faktiskt inte bryr mig om VARFÖR Miss Marple gör sina slutledningar. Därför blir mitt betyg inte högre än en tvåa.
Betyg 2

alex9310 2007-02-21 09:57
Jag har läst 4.50 från Paddington
Miss Marples väninna blir under en tågfärd från London vittne till ett strypmord. Polisen väljer att ignorera den virriga tantens konstiga historia, men Miss Marple skickar sin hjälpreda Miss Eyelesbarrow till trakten där liket måste kastats ut från tåget. Lucy Eyelesbarrow tar jobb som en slags betjänt hon lagar mat och städar hos familjen Crackenthorpe. Där en av husets karlar efter en tid blir förälskad i henne. Men tillslut så lyckas Lucy hitta liket i ladan och samtidigt röra runt en del i det Crackenthorpska huset innan Miss Marple listar ut vem mördaren är.

Jag tycker om personkaraktärerna i denna bok som är gammaldags och det blir mer spännande då i mord/ dekarböker för att man blir mer involdeverad i boken då.

Titeln på boken är ganska rakt på sak för hon missar tåget och tar tåget 4.50 istället från Paddington och ser strypmordet samtidigt för det är ju det boken handlar om.

Agatha Christie
Agatha är känt som Deckardrottingen med sort D hon föddes den 15 september 1890 på landet. Hon föddes med efternamnet Miller.
Agatha uppfostrades mycket strängt men hade ändå en väldig bra fantasi.
Modern till Agatha var en Änka.
Först ville Agatha bli pianist eller sångerska men hon hade alldeles för mycket Scenskräk. Agatha dog år 1976 och hennes 1977 kom hennes självbiograf ut.

Boken utspelar sig i England på landet när jag tänker mig hur det ser ut så är det stora slätter och en bondgård det känns gammalt och tåget som går ovanför slätterna och bondgården.

Huvudpersonen i boken är Miss Eyelesbarrow det är Damen som är ”detektiv” för mordet och Miss Marples kompis för att hon är den mest aktiva i boken.
Förhållandena till varandra i boken är bra för att alla är snälla mot varandra utom Miss Eyelesbarrows kännare mannen i huset han är ganska gammal det är nog därför han är otrevlig mot Miss Eyelesbarrow.
Han är också väldigt rik och snål när man ska köpa mat och han tycker att det inte ska finnas en enda liten potatis bit kvar eller kött eller vad dem nu äter.
Ingen person ändras märkvärdig förutom kanske Miss Marples väninna som blir gladare och kanske lite kaxigare när dem får fast mördaren.

Mitt intryck av boken är att den är bra skriven och spännande att läsa.
Dem första sidorna var händelserika för då var hon på tåget och såg mordet men dem följande femton sidorna var det ganska segt tills hon hittat liket och börjat snoka runt i huset.

Boken är skriven i dåtid och boken är skriven i första person ett exempel är när Miss Marples väninna säger ”Jag var och handlade i London”.

Budskapet i boken är nog inte något speciellt jag tror inte hon få ut något av den utan mer att hon vill göra en bra dekare.
Det jag fick ut var att se envisheten i Miss Marples väninna som verkligen trodde på sig själv hon visste att det inte var någon inbildning


den får 3 av 5 från mig
Betyg 3

Kaj08 2008-02-03 23:19
Spännande och intressant Christie-deckare!
Betyg 4

Wooster 2014-05-03 16:36
Min tidigare bekantaskap av denna historien bestod av filmen Murder, she said(1961) som baseras på just 4.50 från Paddington.

I filmen har man dock gett Miss Marple betydligt större utrymme genom att ta bort två karaktärer och istället låta Miss Marple ta dess plats. Dels är det i filmen Miss Marple som ser mordet på tåget istället för, som i boken, hennes väninna Elspeth McGillicuddy. Dessutom förlorar vi i filmen den intressanta karaktären Lucy Eyelesbarrow, Miss Marples yngre bekantaskap som flyttar in hos Crackenthorpes som hembiträde för att leta efter liket. I filmen tar Miss Marple hennes plats.

Efter nu läst boken uppskattar jag både bok och film och kanske just för att de är så olika. Filmen vinner på att man får mer av Miss Marple och boken på att man får ta del av karaktären Lucy Eyelesbarrow.

Svagheten med båda är väl att själva upplägget med mordet på det förbipasserande tåget är en sådan fantastisk start att övriga del inte lyckas leva upp till det även om historien som helhet fungerar hela vägen.

Stark 3:a.
Betyg 3KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till 4.50 från Paddington


  Köp boken som film på cdon: