bokrecensioner boktips

Bertrams hotell

Författare: Agatha Christie
Genre: Deckare
Utgivningsår: 1965
ISBN: 0062073699

Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen
Medelbetyg: 2,33 (3 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Bertrams hotell :
2005-08-18 20:04
När Miss Marple bjuds på en luxurös vistelse på ett av Londons elegantaste hotell anar hon föga vilken ondska hotellet rymmer. Miss Marple minns med välbehag de lyckliga ungdomsdagar som hon tillbringade på Bertrams och när hon anländer förvånar hon sig över att nästan inget förändrats, på flera decennier.

"Bertrams hotell" är ett nostalgiskt äventyr som kastar läsaren in i en svunnen värld. Bertrams hotell sprider en dubbeldos av hemtrevlighet och trygghetskänslan bara växer med Christies fantastiska miljöbeskrivningar av smördrypande muffins, sprakande brasor och hemvävd personal. Tyvärr räcker inte miljöbeskrivningarna till när intrigen är lika tam som en neddrogad pudel. Det osannolika slutet är som taget från en b-film och gör att hela boken känns meningslös. Sällan har jag blivit så besviken på en deckare, som jag blev när jag läste denna. En tvåa är egentligen ett för starkt betyg för denna mästrande deckarhistoria. Det enda som gör betyget, är Christies förmåga att locka in mig i en viktoriansk värld där man riktigt kan känna lukten kardemummaknyten och indiskt te. Men som sagt - det räcker inte.
Betyg 2
2017-07-02 21:29
Det känns som att Agatha Christie ändå hängde med - denna bok känns modern 60-talsthriller. Nu är det ju inte Christies bästa gren, men det blir inte pinsamt i alla fall (som när Maria Lang skrev om knark t.ex... isch). Miljön är jättefint skildrad, och boken är kompetent skriven, lättläst och lite underhållande. Lite väl enkel kanske, man kanske väntar sig mer av Christie?
Betyg 2
Liknande böcker:
Mannen i fönstret
 K. Dahl
Marvatten
 A. Rosman
Döden vittnar
 V. McDermid
Morden i Baronville
 D. Baldacci
Den sovande nymfen
 I. Tuti
Katharinakoden
 J. Horst
Nattmannen
 J. Horst
Under radarn
 L. Child
Mörk jord
 A. Cleeves