bokrecensioner boktips

Den som vakar i mörkret

Författare: Helene Tursten
Genre: Deckare
Utgivningsår: 2010
ISBN: 9164203255


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Dold av mörkret iakttar han kvinnorna. Han har en överenskommelse med dem, och så länge de är trogna beskyddar han dem. Men när de syndar straffar han dem med döden.

En kvinna hittas död på en kyrkogård, strypt och paketerad i plast. Kroppen är omsorgsfullt rengjord och mördaren har inte lämnat några spår efter sig. Några dagar före mordet har kvinnan fått en blomma sam ett kort med obegriplig text och ett fotografi på sig själv. Kriminalinspektör Irene Huss och hennes kollegor i Göteborg har varken ledtrådar eller motiv och när ett liknande mord begås strax därefter börjar jaktken på mördaren bli desperat.
Medelbetyg: 3,2 (5 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Den som vakar i mörkret :
2010-08-23 14:45
den här deckaren hade kunnat vara så mycket mer än den är. hade önskat lite mer spänning och den känns bara väldigt tam. inte det bästa av Tursten. bättre kan hon allt.
Betyg 3
2010-08-25 08:25
Recension av Helene Turstens bok Den som vakar i mörkret

Boken är utgiven på Piratförlaget och innehåller 330 sidor.

Helene Tursten är född och uppvuxen i Göteborg, men bor numera i Sunne. Innan hon blev författare arbetade hon som tandläkare. Hon debuterade 1998 med Den krossade tanghästen. Helene Turstens böcker om kriminalinspektör Irene Huss är översatta till tretton språk och har filmatiserats i svenskt-danskt-tyskt samarbete. Den första filmen Tatuerad torso hade premiär 2007 och huvudrollen som Irene Huss spelas av Angela Kovács.

Handling: En man iakttar kvinnor i mörkret utanför deras hem. Han anser att han är deras beskyddare så länge de är trogna, men när de syndar straffar han dem med döden. Den första kvinnan som hittas mördad, ligger strypt och paketerad i plast på en kyrkogård i Göteborg. Kroppen är omsorgsfullt rengjord och efter mördaren finns inga spår.
Några dagar innan mordet fick kvinnan en blomma, ett kort med en obegriplig text på och ett fotografi av sig själv som är taget utanför hennes fönster.

Det blir kriminalinspektör Irene Huss och hennes kollegor som får ta hand om fallet. Men de har varken motiv eller ledtrådar att gå efter.
Bara några dagar senare hittas ett nytt kvinnolik på en annan kyrkogård i Göteborg. Nu börjar jakten på mördaren bli desperat. Teamet har någon som de misstänker kan vara mördaren, men han verkar ha ett bra alibi och är dessutom något förståndshandikappad. Så det leder ingenstans.

I samband med utredningen inträffar en rad händelser kring Irene och hennes närhet. Utemöbler flyttas, blommor förstörs och en fönsterruta blir krossad. Irene känner sig även förföljd.
Hur ska detta sluta? Kommer flera kvinnor att få sätta livet till? Kommer de att hitta mördaren?

Jaha, vad tycker jag egentligen om boken? Lite snäll för att vara en deckare. Inga otäcka detaljer kommer fram när det gäller morden. Jag skrev häromdagen om att Denise Rudbergs Ett litet snedsprång var spännande utan att den innehöll en massa detaljer och det vidhåller jag. Däremot hade jag väntat mig mer spänning av denna deckare. Visst skriver Helene Tursten på ett trevligt och underhållande sätt, men var är spänningen? Och slutet är helt överraskande. Handlingen tog bara slut, utan några svar.

Betyg 3/5 Kristina Simar
Betyg 3
2010-12-15 08:56
Lite snopet slut på den här boken som annars var bra trots att den inte var så jättespännande.
Lagom mycket av Irene Huss privatliv gör att den blir komplett tillsammans med hennes arbete.
Jag ser fram emot nästa deckare med Irene Huss.
Betyg 4
2019-03-09 23:25
Kvinnor hittas mördade - strypta, avklädda, rentvättade och paketerade i plast. Irene Huss och hennes kollegor vi polisen i Göteborg får hand om fallet.
En lättläst, lättsmält deckare som roar för stunden.
Bok nummer nio.
Betyg 3
2022-11-01 12:49
En lättläst och lite lurig deckare, noggrant polisarbete - lättsam och kul att läsa, spänningen är mer en känsla än konkret. Bra framåtrörelse i texten.
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Den som vakar i mörkret
Liknande böcker:
Fasad
 J. Hurtig Wagrell
Fallen från skyarna
 E. Ahlbeck
Guldlock
 E. McBain
Järtecken
 C. Carlsson
På ett ögonblick
 J. Callaghan
Daisy Darker
 A. Feeney
Blodrött hav
 L. Sigurðardóttir
Städerskan
 N. Prose