bokrecensioner boktips

Guldkalven

Författare: Helene Tursten
Genre: Deckare
Ämnesord: Spänning, mord
Utgivningsår: 2004
ISBN: 9150103768


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

När den sprängfyllda it-bubblan spricker i början av 2000-talet är det inte bara drömmen om stora pengar som dör. Tre män hittas brutalt avrättade i områden där bara välbärgade göteborgare bor. Den komplicerade utredningen för kriminalinspektör Irene Huss och hennes kollegor in i en värld av dyra bilar, flotta villor och pampiga luftslott. Guldkalven är femte boken om kriminalinspektör Irene Huss.
Medelbetyg: 2,71 (7 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Guldkalven :
2004-05-17 12:00
En helt ok deckare med kriminalinspektör Irene Huss, huvudpersonen från de tidigare böckerna av Helene Tursten. Man känner igen en liknande händelse om it-bubblan som sprack från verkligheten men som här blivit en spännande mordhistoria.
Betyg 3
2004-12-01 07:34
Jag har läst alla andra böcker i samma serie och tyckte att de var helt OK och en av dem (Tatuerad torso) var riktigt bra men Guldkalven får knappt godkänt av mig.

Det var alldeles för mycket namn och förklaringar om IT-företaget ifråga och alla turer om det. Det blev en massa uppräkningar och allting kändes tekniskt och opersonligt.

De delar av boken som tog upp privatlivet var något bättre men nådde inte ända fram.

När jag kom till slutet av boken och det var dags för upplösningen så var jag totalt ointresserad av hur det skulle gå, vem som var skyldig etc.

En sak som jag retade mig oerhört på i boken var att författarinnan i dialog använde sig av "stog" istället för "stod". Visst, det var i dialogform men jag tycker att det ser så oerhört fult ut och varför plocka ut just det ordet och stava det fonetiskt när hon inte gjorde det med något annat ord?

Det blir knappt godkänt. En svag 3:a.
Betyg 3
2006-05-28 22:30
En stark trea. Tycker att man var vilse lite för länge innan upplösningen väl kom. Förklaringen i slutet tycker jag dock höjer betyget. Helt OK.
Betyg 3
2007-03-23 00:02
gött! nu har jag just läst den absolut sämsta bok någonsin. tråkig, dåligt skriven, och allt föll totalt platt tll marken de sista 50 sidorna. det hade kunnat bli en svag 2:a om inte slutrefrängen verkar vara en riktigt paniklösning.. sååå dåligt! läs den inte!!!!
Betyg 1
2008-08-03 04:04
Nja, tunn historia.
En transportsträcka för att ta sig till nästa bok eller....

Betyg 2
2010-08-17 19:00
Uppläsare Alexandra Rapaport
När IT-bubblan spricker i början av 2000-talet är det inte bara drömmen om stora pengar som dör. I några fashionabla bostadsområden hittas tre män brutalt avrättade.Den komplicerade utredningen leder kriminalinspektör Irene Huss och hennes kollegor in i en värld av dyra bilar, flotta villor och pampiga luftslott.
Det är en intressant historia där några ungdomar försöker bygga upp något, tjäna så mycket pengar som möjligt, men allt spricker och vi får se hur de agerar när de utsätts för press. Upplösningen är inte orealistisk. En läsvärd bok.
Betyg 3
2010-12-15 08:36
Spännande bok. Lite svårt att hålla isär alla personer som förekommer i utredningen om de brutalt avrättade männen.
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Guldkalven
Liknande böcker:
En bondes död
 N. Naseh
Islossning
 A. Dahl
Mörk flod
 D. Meyer
Parasiten
 S. Sarenbrant
Dödsmärkt
 P. James
Pistolen
 b. rai