bokrecensioner boktips

Kvinnan i hissen

Författare: Helene Tursten
Genre: Deckare
Ämnesord: mord, spänning
Utgivningsår: 2003
ISBN: 9150103938


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Helene Tursten berättar här spökhistorier och andra mystiska historier. Hon har själv ett förflutet som sjuksköterska och har arbetat på flera av Göteborgs gamla sjukhus. Där fick hon bland annat lära sig att varje sjukhus med självaktning har minst ett eget spöke.

I "Kvinnan i hissen och andra mysiska historier" delar hon med sig av det hisorier hon fått höra under kusliga nätter på mörka avdelningae. Hon berättar också om en otäck natt på ett skotsk slott, en märklig helg i köpenhamn, om en speciell Gotlandssemester och om en man som plötsligt drabbas av en skrämmande tur. Dessutom får vi möta kriminalinspektör Irene Huss när hon utreder en kvinnas mystiska död.

Utdrag ur boken:
"Jag har massor av minnen efter många år som sjuksköterska. Vissa episoder är roliga och andra sorliga. Men det finns ett minne som aldrig lämnat mig någon ro. Jag har burit det med mig i snart 50 år."
Medelbetyg: 3,5 (4 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Kvinnan i hissen :
2004-04-26 12:26
Jag älskar alla Helene Turstens böcker, så den här gillar jag verkligen. Den är inte alls som hennes andra böcker, eftersom den här innehåller flera sanna spökhistorier, eller mer som noveller. Men gillar man Turstens sätt att skriva, så gillar man den här. Spökhistorierna är inte alls läskiga, men det är bra noveller. I sluten får man får man följa Helene Turstens huvudperson, Irene Huss,i en novell på 50 sidor, då hon löser ett mord...mycket spännande. Så som sagt, gillar man Tursten, gillar man den här.
Betyg 4
2004-05-08 13:39
Annorlunda, trevlig variation, extra kul med olika vinklingar på ett och samma spöke. Känns kanske en aning blek i jämförelse med Turstens övriga, men helt klart läsvärd.
Betyg 3
2008-08-03 04:02
Inte en av de bästa men några timmars förströelse ger den allt.
Läsvärd i alla fall.
Betyg 3
2010-11-26 16:52
Några historier är riktigt ruskiga! Helt klart bra!
Betyg 4
Liknande böcker:
Den vidrige
 A. Wahl
Vinterland
 K. Faber
De tre friarna
 M. Sandemo
Hälsa till mamma
 S. Lindqvist
Jag tänker ofta på pin..
 M. Stalbohm-Stieger
Det mystiska bandet
 A. Doyle
Lanthandeln
 K. Johansson
En fallen man
 H. Lindgren
Klippdockan
 R. B. Parker
Bankrånarna
 R. B. Parker