bokrecensioner boktips

Eldsdansen

Författare: Helene Tursten
Genre: Deckare
Utgivningsår: 2005
ISBN: 9150105191


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Irene Huss ställs inför en ny mordgåta, en mordbrand som visar sig ha kopplingar till ett femton år gammalt olöst fall. Ett fall i stadens danskretsar som Huss brottades med under sin första tid vid våldsroteln i Göteborg och som tvingade henne att ställa den obehagliga frågan: Kan ett barn verkligen kallblodigt mörda en vuxen?. Nu väcks obehagliga minnen till liv och läsaren förflyttas tillbaka i tiden och får möta Irene Huss som ung polis.
Medelbetyg: 3,33 (6 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Eldsdansen :
2005-12-14 15:28
Irene Huss är nybliven polis och utreder en mordbrand. Inblandad i fallet är tioåriga Sophie och hennes styvnackade mamma. Sophie vägrar prata med polisen under förhören och hennes dåliga förhållande med mamman gör utredarna fundersamma. Barnpsyk får ta över, men fallet förblir olöst. Femton år senare figurerar Sophie åter i en mordutredning. Men nu som offer. Hon har varit försvunnen i flera veckor när hon hittas i en brand, liknande den som hennes styvfar dog i. Irene Huss tvingas återigen utreda Sophies komplicerade familjeförhållanden. Enda ledtråden är Sophies danskomposition "Elddansen", som har premiär strax efter hennes död.

Irene Huss torde vara en ganska unikt vanlig inspektör. Deckarvärlden svämmas ju annars över av operaintresserade suputer som slåss lika mycket mot sig själva, som mot omvärlden. Irene Huss är runt de fyrtio. Hon lever sedan många år tillbaka tillsammans med sin make Krister och två tvillingdöttrar. Hon är europamästare i juijuitsu och hennes utredningar är sällan väldigt dramatiska. "Elddansen" har en bra intrig och god människokännedom. Men tyvärr saknas glöden. Sophie känns inte angelägen och därmed faller hela historien. Även om jag hade nöje av boken som tidsfördriv, blev det liksom aldrig mer än så. Den får ett medelgott betyg.
Betyg 3
2006-01-22 13:18
Boken Eldsdansen börjar 15 år bakåt i tiden när polisen Irene Huss inte har så stor vana i sitt yrke. En man dör i en brand. Det går inte att få kontakt med hans styvdotter som sluter sig inom sig själv. Man släpper misstankarna om brott.

15 år senare dör styvdottern i en brand. Har de båda dödsbränderna någon koppling?

Strax efter hennes död har hennes dansföreställning Eldsdansen premiär.

Den här boken var rätt tråkig. Den saknar sting. Vare sig storyn eller Irene Huss privatliv var intressant den här gången.
Betyg 3
2008-09-13 13:24
Spännande bok. "läste" den på jobbet och ville inte kliva ur bilen när jag var framme hos vårdtagarna *s*
Gunilla Röör läser väldigt bra

Betyg 3
2009-10-14 20:43
Ljudbok: Gunilla Röör läser oväntat bra! Stort plus++
Boken var dock inte så bra. Det kändes inte som det hände så mycket. Jag har svårt för böcker som inte kan bestämma sig vilken kategori de tillhör. Deckare eller roman??
Uppläsaren får en 5:a i betyg men boken får en 3:a.
Betyg 3
2010-12-15 08:40
Boken börjar med ett fall som Irene Huss hade då hon var ny som kriminalpolis och fortsätter med ett nytt fall där de inblandade i det gamla fallet dyker upp igen.
Boken är bättre än filmen.
Betyg 4
2019-03-09 23:23
Som nybliven polis utreder Irene Huss en mordbrand. Ett barn figurerar i fallet som förblir olöst.
Femton år senare sker ännu en mordbrand där samma flicka än en gång är inblandad.

Detta är den första bok av Tursten jag läst. Det är bok nummer sex i en serie om kriminalinspektör Irene Huss vid våldsroteln i Göteborg.
Temat är dans och eld. Eld både skrämmer och fascinerar mig.
I övrigt en lättläst och lättsmält deckare.
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Eldsdansen
Liknande böcker:
Den som offrar sig
 S. Ventus
En otrogen man
 P. Hammesfahr
Hermelinleken
 A. Richter
Häxans död
 C. Barling
Stilla vatten
 N. McCrery
En fråga om skuld
 F. Fyfield
En bondes död
 N. Naseh