bokrecensioner boktips

Tatuerad torso

Författare: Helene Tursten
Genre: Deckare
Ämnesord: mord, spänning
Utgivningsår: 2000
ISBN: 9187894947


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

På en strand utanför Göteborg upptäcks delar av en styckad manskropp. Det enda polisen har att gå efter är en mycket speciell tatuering på torson. Tatueringen leder kriminalinspektör Irene Huss till Köpenhamn, och till den mystiske Tom Tanaka. Fyndet av det skändade liket är upptakten till fler otäcka mord.

Tatuerad torso är Helene Turstens tredje deckare om kriminalinspektör Irene Huss. Den första, Den krossade tanghästen, utkom 1998 och Nattrond året därpå.

Medelbetyg: 3,92 (12 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Tatuerad torso :
2004-05-17 12:10
En riktigt spännande och ganska otäck deckare. Den tredje och bästa boken med kriminalinspektören Irene Huss som leder utredningen av dessa läskiga mord. Rekommenderas verkligen.
Betyg 4
2004-05-17 14:03
Den här boken tyckte jag jättemycket om. Enligt min åsikt är det den bästa hittills av böckerna om Irene Huss. Den är lite vassare än de andra.

Nu väntar jag bara på att Guldkalven (den senaste i serien) ska komma ut i pocket ...
Betyg 5
2004-05-24 17:15
Man finner en tatuerad manskropp I havet. En styckmördare går lös. Någon som är bestalisk nog att vilja demolera sitt offer efter döden. Eftersom det rör sig om ett sådant ovanligt mordfall tas mordutredningen på stort allvar. Ett liknande mord några månader tidigare visar att mördaren inte debuterade med sitt tatuerade offer. En av kriminalarna, Irene Huss får god kontakt med en gammal homosexuell sumobrottare som var mer än god vän med offret. Genom Huss inblandning börjar dock utredningen att okontrollerat röra sig åt alla möjliga håll och fler människor blir offrade I jakten på mördaren.

På Malins inrådan började jag läsa Turstens ”Tatuerad torso”. Författaren har givit ut fler böcker I samma serie om detta kriminalteam. Boken är väldigt lättläst men ger stundtals ett rörigt intryck. Efter att ha läst Deavers ”Stenapan”, minutiösa och nogranna spanings och kriminalarbete får man som läsare nästan en chock över hur slarviga utredarna I denna bok tycks vara. Nu har ju kriminaldeckar genren en väldig vidd och kan skilja sig åt oerhört mycket. Tursten verkar dock ha mindre kusnkap I kriminaltekniskt arbete än många andra författare som skriver om samma ämne. Bortser man från det är boken mycket spännande och bra. Jag kommer fortsätta läsa serien om Irene Huss och de andra I teamet helt enkelt därför att det är läsvärda spänningsdeckare

Betyg 3
2004-07-18 11:04
Det här är en riktigt spännande deckare! Jag tycker att den är bästa av Helene Turstens böcker. Ett väldigt läskigt mord, och mycket detaljer på hur mordet går till....läskiga detaljer. Några gånger var jag tvungen att lägga ifrån mig boken i några minuter innan jag vågade fortsätta. Den är otroligt bra!
Betyg 4
2005-12-28 22:04
Tursten har tagit sig i kragen och ryckt upp sig från sin förra bok om Irene Huss. Spänningen är tillbaka och miljöerna engagerar på nytt. Tatuerad Torso är riktigt läskig på sina ställen och är inget för känsliga läsare. Mycket bra.
Betyg 4
2006-03-14 23:22
nja, ingen bok man lägger på minnet. men spännande stundvis. -3
Betyg 3
2006-09-11 13:07
Lättläst bra deckare som jag streckläste!
Betyg 3
2008-07-28 13:52
Riktigt bra om styckmord och nekrofili. Det är inte bara själva mordgåtan som är intressant, utan även polisernas privatliv. Filmatiseringen av denna bok blev faktiskt riktigt hygglig.
Betyg 5
2008-08-03 04:00
Helt klart den bästa av Tursten.
Det var dessutom den första jag läste av henne och måste säga att det blev startskottet till resten också.
Betyg 5
2010-06-25 10:44
Boken är bra. Jag gillar tatueringar, jag gillar deckare och jag gillar psykologi och alla de tre sakerna finns med här.
Jag skulle dock ha uppskattat ifall det var lite mer fart i den, lite mer puls, lite mer spänning, men den är läsvärd.
Betyg 3
2010-11-25 08:13
Spännande deckare där Irene Huss får åka till Köpenhamn för att jaga en mördare.
Boken har allt man kan önska sig av en deckare.
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Tatuerad torso
Liknande böcker:
Fasad
 J. Hurtig Wagrell
Järtecken
 C. Carlsson
På ett ögonblick
 J. Callaghan
Daisy Darker
 A. Feeney
Blodrött hav
 L. Sigurðardóttir
En bondes död
 N. Naseh