bokrecensioner boktips

Välkommen till himlen

Originaltitel: Can't wait to get to heaven
Författare: Fannie Flagg
Genre: Roman
Utgivningsår: 2008
ISBN: 9789100116156


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Livet är märkligt. Ena minuten är gamla Mrs Elner Shimfissie uppe i trädet och plockar fikon, och i nästa stund är hon ute på ett äventyr hon inte kunnat föreställa sig och möter folk hon absolut inte väntat sig att se, t ex Ginger Rogers och sin avlidna syster Ida. Ida som fortfarande har samma gamla handväska och som grälar på Elner för att hon är missnöjd med frisyren hon fick på sin begravning. Där hemma har under tiden grannar och vänner chockats av Elners bortgång. För i Elmwood Springs lägger sig alla i allting, ingen sköter sina egna affärer. Människor lägger märke till saker - vem som är sjuk, vem som behöver hjälp med hushållet, vem som har problem i äktenskapet... Visserligen har de länge befarat att något allvarligt skulle hända den våghalsiga gamla damen, men inte hade någon tänkt att hon skulle ramla ner från ett träd. Hennes överspända systerdotter Norma har svimmat, hennes granne Verbena tagit sin tillflykt till Bibeln och vännen Luther kört i diket, och hela stan är upprörd. Alla utom Tot Whooten som endast oroar sig för att världen ska gå under innan hon hunnit få ut sin pension.
Plötsligt återvänder Elner från sin tillfälliga vistelse i himlen och har ett och annat att förtälja...

Medelbetyg: 4 (3 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Välkommen till himlen :
2016-03-24 14:52
En väldigt amerikansk feel good-bok, bitvis väldigt rolig. Sen saknar den ofta en bra framåtrörelse, och på slutet blir det lite för många rapsodiska kapitel. Men helt klart en mysig bok med många härliga figurer. Och på slutet var det recept, som det ju brukar vara i Fannie Flaggs böcker - Grannen Dorothys himmelska karamellkaka testade jag, den var väldigt god!
Betyg 3
2016-12-15 17:29
En underbar varm, rolig & mycket gripande roman som jag längtar efter att få läsa om. En mycket stark 5:a! Kan varmt rekommenderas! Tyvärr tycker jag inte att Fannie Flaggs andra böcker har varit lika bra.
Betyg 5Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Välkommen till himlen
Liknande böcker:
Bedårarna
 S. Eklund
Mitt liv som man
 P. Roth
Jävla karlar
 A. Walden
Färden till västern
 W. Cheng'en
Rakbladstårar
 S. Cosby
Silverviken
 J. Moyes
Studie i mänskligt bet..
 L. Anderssom