bokrecensioner boktips

En röd liten fågel i juletid

Originaltitel: A Redbird Christmas
Författare: Fannie Flagg
Genre: Roman
Ämnesord: humor, historia, kärlek, spänning
Utgivningsår: 2004
ISBN: 9100107743


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Det är november och snöstorm i Chicago när den medelålders Oswald Campbell får veta av sin läkare att han högst har några månader kvar att leva. Oswald är sjukpensionär och bor på ett ungkarlshotell. Som enda anhörig finns den numera omgifta exfrun, som ibland förbarmar sig över honom och bjuder på middag. Läkaren föreslår nu att han ska söka sig till ett varmare klimat och sköta om sig.
Av en tillfällighet får Oswald telefonkontakt med en kvinna i den lilla sömniga staden Lost River i Alabama och hon ordnar inackordering åt honom hos en granne. Till sin förvåning tas han emot med stor entusiasm, inte minst av alla de änkor och ogifta damer som raskt börjar uppvakta honom. Visserligen är han inte den Romeo de sett fram emot, men de tar emot honom ändå under sina vingars skugga. Oswald börjar njuta av livet.
När julen kommer inträffar något så häpnadsväckande att de som är med aldrig kommer att glömma det. Och i centrum finns en liten flicka och en röd fågel...

Utdrag ur boken:
En morgon i februari steg Roy in i affären och visslade på Jack, men fågeln svarade inte. Han visslade igen. Inget svar. Han letade i hela affären och undrade vad den galna varelsen hade för sig idag, när han plötsligt fick se sin egen stora arbetshandske komma travande tvärs över salladen och vidare över citronerna. Under natten hade Jack på något vis lyckats ta sig in i handsken och kunde sedan inte komma ut. Roy gick fram och drog av den. Jack var alldeles tilltufsad och arg som ett bi. Han måste ha varit därinne i timmar.
Medelbetyg: 3,5 (8 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av En röd liten fågel i juletid :
2007-05-21 12:28
Jag fick låna boken av min moster, som hade läst den innan. Hon tyckte den var jättebra och jag läste den för ett tag sen. Bra bok, lite småmysig att läsa. Lite historia, spänning, och humor och framför allt kärlek framstår i den.
Författaren Fannie Flagg som skrivit boken, har även skrivit boken "Stekta gröna tomater på Whistle Stop Café", som även finns som film, som jag tycker är jättebra. Rekommenderar alla till att läsa den, för alla åldrar.
Betyg 4
2008-07-01 00:50
Den här var riktigt kass.
Tilltalar ev. tonårstjejer??
Betyg 1
2011-05-20 09:13
En söt liten historia.
Betyg 3
2012-01-26 14:16
Det sockersöta slutet skämmer lite. Men detta är ändå en mysig och utopisk må-bra. Vi behöver tröst ibland.
Betyg 4
2012-01-29 17:52
En underbar historia där en röd fågel knyter ihop vänner och vänskapsband. Jag älskade den.
Betyg 5
2012-04-25 02:52
Jätteamerikanskt - men också jättegulligt och jättemysigt.
Betyg 4
2016-03-27 16:00
En otroligt uppfriskande och trevlig bok. Annorlunda. Full av oväntade händelser. Inget obskyrt eller ockult - SÅ SKÖNT!!! En bok man blir glad av att läsa!
Betyg 5
2016-12-15 17:32
Besviken. Karaktärerna är trevliga, men själva berättelsen ger mig ingenting. Välkommen till Himlen är utan tvekan min favorit av Fannie Flaggs romaner. Svag 2:a!
Betyg 2Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till En röd liten fågel i juletid
Liknande böcker:
Ristmärken
 J. Theorin
Två systrar
 J. Bengtsson
Eldsjäl
 A. Åhman
Stormberget
 L. Marklund
En vilsen själ
 G. Redin
Huset Versace
 D. Ball
Trolsk som pärlan
 V. Andrews
Skriften i vattnet
 J. Lindqvist
Ett år
 E. Flygare Carlén
Röd som rubinen
 V. Andrews